To je to što me zanima!

Bartra: U sedam sekundi Bale me iz slave bacio u septičku...

U proljetnu noć 16. travnja 2014. Mestalla je vidjela sedam sekundi koje su trenutačno postale jedan od ikonografskih trenutaka modernog nogometa. Noć u kojoj je Gareth Bale uništio Marca Bartru
Vidi originalni članak

Copa del Rey 2014. 'Mestalla', Valencia. Na travnjaku: El Clasico. Real otvara golom Di Marie, 23-godišnji Marc Bartra leti među zvijezde golom Casillasu u 68', ali 15-ak minuta kasnije događa mu se sedam sekundi koje obilježavaju karijeru. Ružno obilježavaju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U 17 minuta sam prošao od slave i ekstaze sreće do pada na dno septičke jame. Nikad ne odbijam od tome govoriti, ali nikada neću ni zaboraviti - priča Bartra.

Znate o kojem trenutku pričamo... Gareth Bale kreće u kontru sa Realove polovice travnjaka, Bartra ga gura dva metra van terena, ali Velšanin je i po zaobilaznici petsto puta brži od katalonske kornjače, izlazi pred Pinta i zabija za trofej.

Loptu u mrežu i strelicu u Barcino srce. Bale bi, valjda, i da je trčao oko Bartre opet bio brži na lopti. Pretrčao je jedno 20 metara više od Bartre i svejedno bio dva metra ispred njega kad je zabio gol.

Katalonac danas ima 29 godina. Igra u Betisu. A ako ne inače, ljudi ga se sjete svaki put sredinom travnja.

- Sjetim se i ja. To je za mene bio pakao. Klinac koji je od dna došao do prve momčadi Barce, u finalu Kupa kralja zabio Realu, a onda postao predmet podsmijavanje cijelog svijeta - sjeća se Bartra.

- I da znate koliko je velik Iker Casillas. On me tješio poslije utakmice. Protivnički igrač. Svjetski i europski prvak tješi klinca iz druge momčadi. 'Mali, nije to tvoj kiks nego nezadrživi Bale'. Hvala mu, zauvijek. Veliki, veliki Iker.

Igrao je za Barcelonu i Borussiju Dortmund, igra za Real Betis. Ima 14 osvojenih velikih trofeja, igra za španjolsku reprezentaciju, ali... Uvijek će ga pamtiti po tih sedam sekundi. Od slave do septičke jame u 17 minuta - Marc Bartra.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 24

  • blaugrana1899 17.04.2020.

    Više se priča o ovom golu nego o golu Messija kad je nasred Bernabeua u polufinalu LP prošao sve od centra i metnuo ga Casillasu. Messi je sramotio Ramosa i Marcela čitavu karijeru pa ne vidim da se nešto priča o tome pretjerano. A o ovom golu slušamo godinama. Ok, dobar gol ali Bartra je ionako prosječan stoper.

  • ChandlerBing4 17.04.2020.

    Kada ne razmisljas, ti kao stoper ides u trku na ogromnom prostoru sa krilnim napadacem, tu se radi faul i gotovo, dobijes zuti i bok.

  • juniorx1 17.04.2020.

    Meni je Baleova najbolja utakmica bila kada je igrao za Tottenham protiv Intera..Maicona je poslao u penziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare