To je to što me zanima!

Barty je pomela Vondroušovu i osvojila prvi Grand slam naslov

Nakon što je Marketa Vondroušova pobijedila Petru Martić pa Johannu Kontu, naišla je na zid. U finalu je bila nemoćna protiv Australke Ashleigh Barty koja je za sat i 12 minuta pobijedila s 2-0 u finalu na pariškoj zemlji
Vidi originalni članak

Australska tenisačica Ashleigh Barty osvojila je Roland Garros pobijedivši u Parizu Čehinju Marketu Vonndroušovu s 6-1, 6-3. 

Za osmu nositeljicu Barty to je prvi osvojeni grand-slam turnir u karijeri, te je postala prva Australka nakon 46 godina koja osvaja Garros. Ona se tako pridružila sunarodnjakinjama Margaret Court (1969, 1970, 1973) i  Evonne Goolagong-Cawley (1971).

Vondroušova (19) je mogla postati prva tinejdžerica osvajačica Garrosa još od trijumfa Ive Majoli 1997. godine, no nije našla oružja uzvratiti na dominantnu igru Barty. Australka će zahvaljujući trijumfu u ponedjeljak biti druga tenisačica svijeta.

Obje tenisačice igrale su svoje prvo grand-slam finale. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Greatest-Of-All-Time 08.06.2019.

    Stvarno u zenskom tenisu nema favorita.Moze svaka svaku dobiti..Od cetvrfinala sam bukvalno sve parove lose predvidio.Prva opcija za finale mi bile Halep i Konta.Nakon njih reko Anisimova i Vondrousova.Ajd jedna udje od njih 2 u finale i izgubi... eh haha.

  • kajzer/soze/80🇷🇸 08.06.2019.

    Ženski tenis bi trebao po nagradama da bude u paritetu zarada fudbalerki,znači one ni približno ne zaradjuju kao fudbaleri,muški je mnogo,mnogo naporniji,popularniji...Mahom sam za jednakosti izmedju polova,ali ovo u tenisu nije fer!!

  • ACM_1899 08.06.2019.

    Mlada Vondrousova bila pod dojmom cijeli meč. Daleko najlošiji meč na turniru. Eh, tko bi rekao da će Barty, koja i nije pretjerani fan zemlje osvojiti zemljani GS. Ženski tenis je nepredvidiv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare