To je to što me zanima!

Basel i Porto remizirali, sudac Clattenburg 'uzburkao strasti'

Gosti su na kraju utakmice imali puno veći posjed lopte i sedam udaraca u okvir gola, no Basel je nekako uspio zadržati remi koji mu daje nadu za prolazak dalje
Vidi originalni članak

Basel i Porto u svom su prvom međusobnom susretu ikad, remizirali 1-1, a više zadovoljstva istim imaju gosti koji su do izjednačenja došli iz penala. Domaćini su poveli u 11. minuti utakmice iako su gosti ti koji su do tada imali terensku inicijativu. Fabian Frei je odličnom dugačkom loptom proigrao Derlisa Gonzaleza, koji je prošao dvojicu pa u padu zabio za 1-0. 

Bilo je to praktički sve što su domaćini pokazali u prvom poluvremenu jer su igrači Porta nastavili s inicijativom, no pokušaji Casemira u 19., te Danila u 20. nisu 'urodili plodom'. U 31. minuti Samuel je srušio Martineza u šesnaestercu, a gosti tražili penal, no sudac Mark Clattenburg na njihovo čuđenje nije pokazao na bijelu točku. 

Poništen gol Porta

Već četiri minute kasnije poništen je gol Cristiana Tella zbog zaleđa, a nakon tri minute igre u drugom poluvremenu Porto je opet zabio. Clattenburg je prvo priznao gol, no onda nakon konzultacija sa svojim pomoćnikom ipak odlučio poništiti gol zbog novog zaleđa. Bila je to sporna odluka o kojoj će se zasigurno još pričati. Sudac je zaključio kako su dva igrača Porta ometala golmana Basela kod udarca Casemira te je gol ipak poništen. 

Pokušavao je Porto i nakon toga, a sve je rezultiralo penalom 11 minuta prije kraja utakmice. Walter Samuel igrao je rukom u šesnaestercu, a Clattenburg je pokazao na bijelu točku s koje je precizan Danilo za 1-1. Gosti su na kraju imali puno veći posjed lopte i sedam udaraca u okvir gola, no Basel je nekako uspio zadržati remi koji mu daje nadu za prolazak dalje. 

Statistiku s utakmice pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 11

  • El Tractor 19.02.2015.

    Balog nije mogao ni napraviti sažetak kako treba.

  • Glasaj za HSP1861 19.02.2015.

    Srusio me na 3 tiketa.

  • lolito 19.02.2015.

    opravdano oba...ne smije se smetati...cesto se to dogadja,samo rijetko to ko sudi osim ako nije evidentno a ni onda

Komentiraj...
Vidi sve komentare