To je to što me zanima!

Bayern ostaje bez bodova za zelenim stolom? Postoje pravila za ono što se dogodilo...

Sedamnaest je sekundi Bayern imao 12. igrača u polju u utakmici protiv Freiburga. Pravila su jasna, a njima je podložan i Bayern, mišljenja je trener Freiburga
Vidi originalni članak

Nogomet je igra u kojoj 22 čovjeka trče, natjeravaju loptu, u kojoj sudac napravi gomilu pogrešaka te na kraju uvijek pobjeđuju Nijemci, izjava je legendarnog Garyja Linekera koja uz nekoliko manjih izmjena pobliže opisuje utakmicu između Freiburga i Bayerna u 28. kolu Bundeslige.

Pa, krenimo redom ispravljati. U jednom je trenutku subotnje utakmice na travnjaku bilo ukupno 23 igrača, Bavarci su slavili 4-1, no bodovi bi za zelenim stolom ipak mogli završiti na kontu Freiburga.

Naime, u 85. minuti, pri vodstvu Bayerna 3-1, Julian Nagelsmann napravio je dvije zamjene. U igru su išli Sule i Sabitzer, no travnjak je napustio samo Tolisso?! Razlog? Četvrti je sudac pokazao na semaforu da igru mora napustiti nogometaš s brojem "29", što je njegova očita pogreška budući da nitko u sastavu Bavaraca ne nosi taj broj na dresu. Zamjena se odnosila na Kingsleyja Comana, koji nije shvaćao da on treba napustiti igru zbog čega je Bayern bio 17 sekundi sa 12 igrača u polju. Ipak, propust ide i na ruku Bayernove 'team-managerice' Kathleen Kruger, koja je četvrtom sucu rekla da pokaže broj "29", koji je Coman inače nosio ranije, prije nego što je zadužio 'jedanaesticu'.

Pravila su jasna. Bayern bi zbog takve naivne pogreške mogao ostati bez bodova, no samo ako domaćin odluči formalno uložiti žalbu. Rok za prijavu ističe u ponedjeljak.

- Postoje pravila za ono što se dogodilo, a njima su podložni i Freiburg i Bayern i svi ostali klubovi. Ništa drugo ne mogu reći - izjavio je nakon utakmice trener Freiburga Christian Streich.

Bavarci će, i ako im oduzmu tri boda, i dalje imati šest bodova prednosti nad Borussijom Dortmund, koja je u istom kolu na Westfalenu pretrpjela teški poraz od RB Leipziga.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • MilanMacimudan 03.04.2022.

    Nista cudno, dok je zensko

  • domba18 03.04.2022.

    Briga Bayern za ta 3 boda kad nemaju nikakvog normalnog protivnika u BL . Onaj Dortmund je smiješna ekipa. Nisu zaslužili onakve navijace 🙄

  • komentator Luka 03.04.2022.

    ionak nebi utjecalo na rezultat

Komentiraj...
Vidi sve komentare