To je to što me zanima!

Bayern predao naslov nakon 12 godina: 'Čestitam Leverkusenu'

Vrlo je jasno da će Xabi Alonso osvojiti prvi naslov u Bundesligi. Nema se puno toga za reći, poručio je Thomas Tuchel
Vidi originalni članak

Prošle sezone Bayern je u dramatičnoj završnici osvojio prvenstvo ispred Borussije Dortmund, no ove sezone samo mu luda matematika u zadnjih sedam kola može donijeti titulu. I najzagriženiji navijači predali su se nakon poraza u "Der Klassikeru" na Veliku subotu od Borussije Dortmund, i to u Münchenu, gdje su gosti deset godila čekali na trijumf. Bilo je 2-0.

Već u desetoj minuti Karim Adeyemi je pobjegao obrani Bayerna i zabio za vodstvo. Harry Kane i Eric Dier promašili su nemoguće, spašavao je i Sven Ulreich, a konačan rezultat postavio je Julian Ryerson u 83. Dortmund je tako ostao na četvrtom mjestu, tri boda ispred Leipziga i tri iza Stuttgarta, dok je Leverkusen na 13 bodova ispred rivala iz Münchena. Koji se već predao.

Golove s njemačkog derbija pogledajte OVDJE.

- Čestitam Bayer Leverkusenu - jasan je bio Thomas Tuchel, trener Bayerna, za kojega je poznato da odlazi iz kluba na kraju sezone.

Je li utrka za naslov gotova, upitali su ga novinari Sky Sporta.

- Naravno. Vrlo je jasno da će Xabi Alonso osvojiti prvi naslov u Bundesligi. Nakon današnje utakmice nema se puno toga reći - rekao je Tuchel.

Thomas Müller je na pitanje kakve su sad šanse Bayerna za obranu naslova priznao:

- Nisam profesor matematike i nisam računao, ali iskreno to se čini nemogućim.

Bayern je bio prvak zadnjih 11 sezona, a Njemačka uoči Eura dobiva novog prvaka. Dok će Bavarci sve karte baciti na jedini trofej u kojem su u igri, Ligu prvaka. U četvrtfinalu ih čeka stara mušterija Arsenal, dok Leverkusen u istoj fazi natjecanja Europske lige igra protiv West Hama. Thomas Tuchel će tako biti upamćen kao trener koji je u istoj sezoni izgubio superkup, kup i prema svemu sudeći prvenstvo, a ostane li i bez europskog trofeja bit će to prva sezona bez ijednog pokala nakon 2011/12. Leverkusen i dalje nema nijedan poraz ove sezone.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • franjo1001 31.03.2024.

    ali da gol niste mogli dati jako ruzno!

  • bedak11 31.03.2024.

    Harry Kane

  • Anti-tovar...,, 31.03.2024.

    E Bayern, kaj su napravili od tak velikog kluba...

Komentiraj...
Vidi sve komentare