Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bayern predao naslov nakon 12 godina: 'Čestitam Leverkusenu'

Bayern predao naslov nakon 12 godina: 'Čestitam Leverkusenu'

Vrlo je jasno da će Xabi Alonso osvojiti prvi naslov u Bundesligi. Nema se puno toga za reći, poručio je Thomas Tuchel

VIDEO

Prošle sezone Bayern je u dramatičnoj završnici osvojio prvenstvo ispred Borussije Dortmund, no ove sezone samo mu luda matematika u zadnjih sedam kola može donijeti titulu. I najzagriženiji navijači predali su se nakon poraza u "Der Klassikeru" na Veliku subotu od Borussije Dortmund, i to u Münchenu, gdje su gosti deset godila čekali na trijumf. Bilo je 2-0.

Već u desetoj minuti Karim Adeyemi je pobjegao obrani Bayerna i zabio za vodstvo. Harry Kane i Eric Dier promašili su nemoguće, spašavao je i Sven Ulreich, a konačan rezultat postavio je Julian Ryerson u 83. Dortmund je tako ostao na četvrtom mjestu, tri boda ispred Leipziga i tri iza Stuttgarta, dok je Leverkusen na 13 bodova ispred rivala iz Münchena. Koji se već predao.

Golove s njemačkog derbija pogledajte OVDJE.

- Čestitam Bayer Leverkusenu - jasan je bio Thomas Tuchel, trener Bayerna, za kojega je poznato da odlazi iz kluba na kraju sezone.

Je li utrka za naslov gotova, upitali su ga novinari Sky Sporta.

Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Dortmund

- Naravno. Vrlo je jasno da će Xabi Alonso osvojiti prvi naslov u Bundesligi. Nakon današnje utakmice nema se puno toga reći - rekao je Tuchel.

Thomas Müller je na pitanje kakve su sad šanse Bayerna za obranu naslova priznao:

- Nisam profesor matematike i nisam računao, ali iskreno to se čini nemogućim.

Bayern je bio prvak zadnjih 11 sezona, a Njemačka uoči Eura dobiva novog prvaka. Dok će Bavarci sve karte baciti na jedini trofej u kojem su u igri, Ligu prvaka. U četvrtfinalu ih čeka stara mušterija Arsenal, dok Leverkusen u istoj fazi natjecanja Europske lige igra protiv West Hama. Thomas Tuchel će tako biti upamćen kao trener koji je u istoj sezoni izgubio superkup, kup i prema svemu sudeći prvenstvo, a ostane li i bez europskog trofeja bit će to prva sezona bez ijednog pokala nakon 2011/12. Leverkusen i dalje nema nijedan poraz ove sezone.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna