To je to što me zanima!

Beckenbauer priznao krivicu, ali poručio: Nije bilo korupcije

Organizacijski odbor njemačke kandidature uplatio je Fifi 6,7 milijuna eura kako bi, navodno, dobio subvenciju za organizaciju, no sumnja se da je kupio glasove IO-a
Vidi originalni članak

Razmotava se klupko oko još jedne korupcijske afere u Fifi, pored one u koju je upleten još uvijek aktualni predsjednik Sepp Blatter, a tiče se navodnog potplaćivanja glasova Fifina Izvršnog odbora prilikom određivanja domaćinstva SP-a 2006. godine.

Franz Beckenbauer, predsjednik organizacijskog odbora Mundijala u Njemačkoj prije devet godina, našao se u središtu skandala zbog optužbe da je Fifi isplatio 6,7 milijuna eura kako bi osigurao glasove potrebne za odluku u korist Nijemaca, koji su domaćinstvo dobili 2000. nauštrb Južnoafričke Republike.

Bivši reprezentativac Zapadne Njemačke u ponedjeljak je priznao kako je počinio pogrešku, ali i opovrgnuo da se radi o kupovanju glasova na ispitivanju u istrazi Njemačkog nogometnog saveza.

- Kako bismo dobili subvenciju za organizaciju Svjetskog prvenstva, prošao je prijedlog Fifina financijskog odbora koji je, kada se danas gleda, trebao biti odbijen. Preuzimam odgovornost za pogrešku kao predsjednik tadašnjeg organizacijskog odbora - rekao je Beckenbauer.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 27.10.2015.

    čuj ovo, uplatio milione na fifin račun i ne vidi u tome ništa loše... bravo Kaiser

  • donandres 27.10.2015.

    ma ne, nema to veze sa kupnjom glasova, vi onako dijelite milione, pa kako se mene niste sjetili pa i meni dali jedan milion, kad ste već dijelili

  • 27.10.2015.

    Bayen je klun kojeg su stvarali i Hrvati. Prvo prvenstvo koje su osvojili 1932.godine vodio je trener koji je prije toga trenirao Građanski. Čik i Zebec stvorili su moderni Bayen. Protiv Bayena u Hrvatskoj mogu govoriti samo oni koji ne vole Hrvatsku, a interesantno da su to najčešče navijači Dortmunda za kojeg uglavnom navijaju Hajdukovci i Srbi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare