Obavijesti

Sport

Komentari 38

Beckenbauer priznao krivicu, ali poručio: Nije bilo korupcije

Beckenbauer priznao krivicu, ali poručio: Nije bilo korupcije
1

Organizacijski odbor njemačke kandidature uplatio je Fifi 6,7 milijuna eura kako bi, navodno, dobio subvenciju za organizaciju, no sumnja se da je kupio glasove IO-a

VIDEO

Razmotava se klupko oko još jedne korupcijske afere u Fifi, pored one u koju je upleten još uvijek aktualni predsjednik Sepp Blatter, a tiče se navodnog potplaćivanja glasova Fifina Izvršnog odbora prilikom određivanja domaćinstva SP-a 2006. godine.

Franz Beckenbauer, predsjednik organizacijskog odbora Mundijala u Njemačkoj prije devet godina, našao se u središtu skandala zbog optužbe da je Fifi isplatio 6,7 milijuna eura kako bi osigurao glasove potrebne za odluku u korist Nijemaca, koji su domaćinstvo dobili 2000. nauštrb Južnoafričke Republike.

Bivši reprezentativac Zapadne Njemačke u ponedjeljak je priznao kako je počinio pogrešku, ali i opovrgnuo da se radi o kupovanju glasova na ispitivanju u istrazi Njemačkog nogometnog saveza.

- Kako bismo dobili subvenciju za organizaciju Svjetskog prvenstva, prošao je prijedlog Fifina financijskog odbora koji je, kada se danas gleda, trebao biti odbijen. Preuzimam odgovornost za pogrešku kao predsjednik tadašnjeg organizacijskog odbora - rekao je Beckenbauer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu