Sport

Komentari 38

Beckenbauer priznao krivicu, ali poručio: Nije bilo korupcije

Beckenbauer priznao krivicu, ali poručio: Nije bilo korupcije

Organizacijski odbor njemačke kandidature uplatio je Fifi 6,7 milijuna eura kako bi, navodno, dobio subvenciju za organizaciju, no sumnja se da je kupio glasove IO-a

Razmotava se klupko oko još jedne korupcijske afere u Fifi, pored one u koju je upleten još uvijek aktualni predsjednik Sepp Blatter, a tiče se navodnog potplaćivanja glasova Fifina Izvršnog odbora prilikom određivanja domaćinstva SP-a 2006. godine.

Franz Beckenbauer, predsjednik organizacijskog odbora Mundijala u Njemačkoj prije devet godina, našao se u središtu skandala zbog optužbe da je Fifi isplatio 6,7 milijuna eura kako bi osigurao glasove potrebne za odluku u korist Nijemaca, koji su domaćinstvo dobili 2000. nauštrb Južnoafričke Republike.

Bivši reprezentativac Zapadne Njemačke u ponedjeljak je priznao kako je počinio pogrešku, ali i opovrgnuo da se radi o kupovanju glasova na ispitivanju u istrazi Njemačkog nogometnog saveza.

- Kako bismo dobili subvenciju za organizaciju Svjetskog prvenstva, prošao je prijedlog Fifina financijskog odbora koji je, kada se danas gleda, trebao biti odbijen. Preuzimam odgovornost za pogrešku kao predsjednik tadašnjeg organizacijskog odbora - rekao je Beckenbauer.

Najčitaniji članci