To je to što me zanima!

Belfort napada Jonesov pojas, Pokrajac po 4. pobjedu u nizu

Pokrajac bi s još jednom pobjedom učvrstio status TOP 10 boraca kategorije do 93 kilograma. Mora pobijediti Magalhãesa. Jon Jones brani pojas protiv Vitora Belforta
Vidi originalni članak

Nakon odlaska Mirka Filipovića iz UFC-a, Hrvatska je ostala na dva borca u najjačoj organizaciji. Osim Stipe Miočića, tu je i Igor Pokrajac koji se noćas bori u Torontu na UFC-u 152. 

Pokrajac (33) je sve bolji, ima tri uzastopne pobjede i s još jednom bi definitivno učvrstio status TOP 10 boraca kategorije do 93 kilograma. No, prije dolaska na red protiv najboljih boraca morat će pobijediti Vinnyja Magalhãesa. 

Čeka ga vrlo težak posao jer je Brazilac fenomenalan u Jiu-Jitsuu. Nema predobar omjer, tek 9-5, ali je slavio u posljednjih pet borbi, dvaput nokautom i tri put polugama. Debitira u UFC-u, a Pokrajac je obećao kako doček neće biti lijep. 

Igor i Magalhães su posljednja borba uoči onih glavnih, a cijeli 'event' počinje oko 1 ujutro. 

'Stari lav' protiv 'mladog lava'

A glavna borba večeri je ona za pojas baš u Pokrajčevoj kategoriji, do 93 kg. Jon Jones brani pojas protiv Vitora Belforta. 'Stari lav' protiv 'mladog lava', tako je to opisao Belfort i nije uopće promašio. 

Belfort (35) je 10 godina stariji, ali mnogi misle kako nije ništa sporiji od Amerikanca. Dapače, stručnjaci, ali i navijači smatraju kako ima dobre šanse baš zahvaljujući brzini i snazi. Vitor je prvak bio prije osam godina, s 19 je bio najmlađi borac u povijesti UFC-a koji je ostvario pobjedu i osvojio njihov turnir, a i od posljednje četiri borbe dobio je tri.

Problem je što s druge strane oktogona stoji neporaženi Jones, borac 'nove vrste'. Već je triput obranio naslov, silno je nepredvidljiv, a prednost mu je i dužina ruku. S 215 cm ima najduži raspon od svih boraca u svim kategorijama. 

Inače, Jones je izgubio puno navijača baš zbog ovog 'eventa'. Naime, trebao se boriti s Hendersonom koji se ozlijedio, a onda se odbio boriti protiv Sonnena. Uskočio je Belfort i vidjet ćemo hoće li požaliti kalkuliranje. 

Ostale borbe...

Treba još svakako izdvojiti dvije borbe, onu između Bispinga i Stanna te onu u 'novoj' kategoriji, do 57 kg. Za prvi pojas bore se Benavidez i Johnson.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • juve1897 22.09.2012.

    ma jones dobiva 100%

  • diablopula 22.09.2012.

    sretno Igoru i sretno Belfortu. Inace Magalhaes ne debitira u UFC-u nego se vraca u UFC nakon sto se 3 godine borio u drugim organizacijama

  • nikluk20 22.09.2012.

    se sjećate kad je bio u prvom hrvatskom boj bendu? :P hahahahahha...sretno igore!

Komentiraj...
Vidi sve komentare