To je to što me zanima!

Mertens i Lukaku odveli Belgiju do pobjede nad debitantima

Belgija je u prvom poluvremenu igrala letargično, presporo, bez inspiracije, bez energije... Panama je prijetila iznenađenjem, ali Belgija je pobijedila 3:0 jer je - prepuna nogometaša najviše svjetske klase
Vidi originalni članak

Taman kad je panamsko samopouzdanje počelo opasno rasti, napadač Napolija Dries Mertens je u 47. minuti sa 20-ak metara s desne strane loptu zavukao u suprotni gornji kut za belgijsko vodstvo 1:0. Panama se unatoč minusu počela dizati, stvorila jednu vrhunsku prigodu no branu joj je dignuo vratar Chelseaja Thibaut Courtois. A onda je u 6 minuta dva gola zabio napadač Man. Uniteda Romelu Lukaku (igrač utakmice i prema SofaScoreu). Na asistencije De Bruynea iz Man.Citya i Edena Hazarda iz Chelseja.

Imena sve govore. Kako igrača tako i klubova. Crveni vragovi unatoč lošoj izvedbi ostaju jedni od favorita prvenstva. Sad možda još i više jer su pokazali da znaju pobijediti i kad ne igraju dobro. A to je u turnirskom načinu natjecanja kakvo je Svjetsko prvenstvo strahovito važno. Forma sada ne treba biti čudesno dobra nego - dovoljno dobra.

Belgium - Panama Rezultati uživo

Belgija je u prvom poluvremenu igrala letargično, presporo, bez inspiracije, bez energije... Belgija je 45 minuta igrala loše i na odmor otišla sa 0:0. Ali Belgija je pobijedila 3:0 jer je - prepuna nogometaša najviše svjetske klase. Pa je vele-gol Mertensa u 47. minuti cijelu momčad trgnuo iz pospanosti i počele su brže promjene mjesta uz kvalitetniji protok lopte pa su dvije došle do Lukakua. Za još dva gola.

Panama? Na desnom krilu počeo je bivši Splitovac Edgar Barcenas, a sa klupe svoju šansu čekao još jedan ex-Crveni, Abdiel Arroyo. Vrlo dobar bio je vratar Jaime Penedo, iznenađujuće je jak bio panamski otpor u prvom poluvremenu, a pad u nastavku je logičan. Prevelika je, neusporedivo prevelika razlika u klasi.

Belgija je svoje obavila. Sada u ovoj grupi isto treba učiniti i Engleska (protiv znatno jačeg suparnika, Tunisa). Prije druge utakmice prvog kola grupe G izgleda ovako:

Los Canaleros zaslužuju čestitke za prvo poluvrijeme. Ovo im je prvo Svjetsko prvenstvo i očekivanja sigurno nisu nerealna. Oni, objektivno, teško da mogu do boda i sa Engleskom i(li) Tunisom. Belgija? Belgija bi mogla do kraja, do finala.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • NekVilicePotonu 18.06.2018.

    Ko nije gledao utakmicu reci ce da su Belgijanci/Belgijci napunili Panamce.. Rezultat cesto vara,Panamci imali 2 izgledne prilike, 1 lijepi ali i gol koji se ne daje svaki dan od strane Mertensa ih je ubio na pocetku drugog poluvremena.. Solidni Panamci,mislio sam da su najlosiji,ali ima tu materijala solidnog..

  • james11 18.06.2018.

    Svaka cast igracima Paname koji se nakon utakmice mole i ne srame se svoje vjere RESPECT VELIKI!!!!!!!!

  • Ahahaha_4 18.06.2018.

    Jedna pikanterija prodanih duša, jučer kad je igrala švica bilo je ismijavanja, danas kad igra belgija, niti pisnuti nesmijete hahaha inače su Belgijanci porijeklom crnci!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare