Obavijesti

Sport

Komentari 52

Mertens i Lukaku odveli Belgiju do pobjede nad debitantima

Mertens i Lukaku odveli Belgiju do pobjede nad debitantima
1

Belgija je u prvom poluvremenu igrala letargično, presporo, bez inspiracije, bez energije... Panama je prijetila iznenađenjem, ali Belgija je pobijedila 3:0 jer je - prepuna nogometaša najviše svjetske klase

VIDEO

Taman kad je panamsko samopouzdanje počelo opasno rasti, napadač Napolija Dries Mertens je u 47. minuti sa 20-ak metara s desne strane loptu zavukao u suprotni gornji kut za belgijsko vodstvo 1:0. Panama se unatoč minusu počela dizati, stvorila jednu vrhunsku prigodu no branu joj je dignuo vratar Chelseaja Thibaut Courtois. A onda je u 6 minuta dva gola zabio napadač Man. Uniteda Romelu Lukaku (igrač utakmice i prema SofaScoreu). Na asistencije De Bruynea iz Man.Citya i Edena Hazarda iz Chelseja.

Imena sve govore. Kako igrača tako i klubova. Crveni vragovi unatoč lošoj izvedbi ostaju jedni od favorita prvenstva. Sad možda još i više jer su pokazali da znaju pobijediti i kad ne igraju dobro. A to je u turnirskom načinu natjecanja kakvo je Svjetsko prvenstvo strahovito važno. Forma sada ne treba biti čudesno dobra nego - dovoljno dobra.

Belgija je u prvom poluvremenu igrala letargično, presporo, bez inspiracije, bez energije... Belgija je 45 minuta igrala loše i na odmor otišla sa 0:0. Ali Belgija je pobijedila 3:0 jer je - prepuna nogometaša najviše svjetske klase. Pa je vele-gol Mertensa u 47. minuti cijelu momčad trgnuo iz pospanosti i počele su brže promjene mjesta uz kvalitetniji protok lopte pa su dvije došle do Lukakua. Za još dva gola.

Panama? Na desnom krilu počeo je bivši Splitovac Edgar Barcenas, a sa klupe svoju šansu čekao još jedan ex-Crveni, Abdiel Arroyo. Vrlo dobar bio je vratar Jaime Penedo, iznenađujuće je jak bio panamski otpor u prvom poluvremenu, a pad u nastavku je logičan. Prevelika je, neusporedivo prevelika razlika u klasi.

Belgija je svoje obavila. Sada u ovoj grupi isto treba učiniti i Engleska (protiv znatno jačeg suparnika, Tunisa). Prije druge utakmice prvog kola grupe G izgleda ovako:

Los Canaleros zaslužuju čestitke za prvo poluvrijeme. Ovo im je prvo Svjetsko prvenstvo i očekivanja sigurno nisu nerealna. Oni, objektivno, teško da mogu do boda i sa Engleskom i(li) Tunisom. Belgija? Belgija bi mogla do kraja, do finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske