To je to što me zanima!

Belgija slavila kod Makedonije, Wales opet okrenuo Škotsku

Nogometaši Belgije vratili su se na vrh skupine A nakon 2-0 pobjede u Skopju protiv Makedonije. Wales je opet slavio protiv Škotske 2-1, ali se ozlijedio Gareth Bale
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se duga zadržala na čelu skupine A nakon pobjede nad Srbijom jer je glavni konkurent Belgija također u petak navečer ostvario pobjedu u 5. kolu.

Belgijci su slavili u Skopju protiv Makedonije 2-0 te su se vratili na vrh s 13 bodova, koliko ima i Hrvatska, ali uz bolju gol-razliku. Pobjedu su donijeli De Bruyne golom u 26. minuti te Hazard zabivši iz penala u 63. minuti.

U otočkom derbiju Wales je i u uzvratnoj utakmici svladao Škotsku, štoviše istim rezultatom 2-1 te u vrlo sličnom scenariju. Gosti su na Hampden Parku kao i u prvoj utakmici u Cardiffu, gubili 1-0 da bi došli do preokreta u završnici utakmice.

Škoti su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena preko Hanleyja, a prednost su uspjeli ispustiti u razmaku od samo dvije minute. Wales je po snježnom vremenu izjednačio u 72. minuti golom Ramseyja, koji se loptu zakucao pod prečku iz penala da bi preokret uslijedio već u 74. minuti preko Robson-Kanua, koji se najviše vinuo u zrak i glavom zabio za 2-1.

Zanimljivo je napomenuti da je pobjeda Walesa ostvarena bez pomoći Garetha Balea, koji je izašao iz igre na poluvremenu zbog ozljede te je njegov nastup u utorak protiv Hrvatske još neizvjestan. Sigurno je da protiv 'kockastih' neće konkurirati strijelac Aaron Ramsey, koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade zaradio crveni karton.

Drugom pobjedom u skupini Wales je preskočio Srbiju te zasjeo na treće mjesto sa šest bodova.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • davidmilak 23.03.2013.

    Evo ovako realno po meni belgija ima bolju igru i puno lakse lome protivnike od hrvatske,belgijske pobjede na strani su impresivne welsa 0:2,srbiju 0:3,makedoniju 0:2,stvarno imaju sirinu zadnjem redu,vezi i napadu realno da on dobiju skote na strani kojima utakmica nista ne znaci a kuci makedoniju,wels,srbiju,to znaci da se protiv welsa i skota ne smije kiksati na strani ako se misli biti prvi!

  • Firefox_1 23.03.2013.

    Svaka čast Srbiji ali utakmica godine će biti protiv Belgije!

  • libeluli 23.03.2013.

    Nadam se da se naši nisu potrošili protiv Srbije, jer Wales nije ekipa bez veze, pogotovo ako igra Bale... koliko nam je samo problema stvarao u Osijeku... Sretno vatreni

Komentiraj...
Vidi sve komentare