To je to što me zanima!

Belgija slavljem možda izbacila BiH, ali pomogla je - Hrvatskoj

Bosna i Hercegovina imala je vodstvo protiv Belgije nakon prvog dijela, vratila se u završnici nakon zaostatka, a na kraju je ostala praznih ruku, vrlo vjerojatno i - bez Svjetskog prvenstva
Vidi originalni članak

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija osjetila je na svojoj koži što to znači igrati protiv moćne Belgije. Iako su prije mjesec dana izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo svladavši Grčku na gostovanju, što je pomoglo "zmajevima", "vragovi" nisu nikako štedjeli naše susjede.

Pobjedom 4-3 u vrlo zanimljivoj utakmici na sarajevskoj Grbavici Belgijci su vrlo vjerojatno uništili sve nade izabranicima Mehmeda Baždarevića da izbore dodatne kvalifikacije i potom se plasiraju na Mundijal.

Thomas Meunier doveo je Belgiju u vodstvo već u četvrtoj minuti, a do poluvremena su pokisle gledatelje razveselili Haris Medunjanin i Edin Višća golovima za preokret. Ipak, u nastavku Belgija opet vraća vodstvo preko Michyja Batshuayija i Jana Vertonghena. Činilo se kako je Dario Đumić prvijencem u 82. minuti donio bod BiH, ali samo minutu kasnije Yannick Carrasco zabio je četvrti i pobjedonosni gol za goste.

Bosna i Hercegovina ostala je druga u svojoj skupini, ali prestići je može Grčka pobijedi li Cipar u Nikoziji u večernjem terminu od 20:45. Ne uspiju li u tome i Ciprani im oduzmu bod ili sva tri, omogućit će Hrvatskoj da se i remijem u posljednjem kolu u Ukrajini u ponedjeljak sigurno plasira u dodatne kvalifikacije jer će na ljestvici drugoplasiranih biti ispred BiH, Grčke ili Cipra, tko god u toj skupini H završi drugi.

Švedska se u skupini A sasvim vratila u igru za Mundijal svladavši Luksemburg s visokih 8-0 uz četiri gola Marcusa Berga. Šveđani su tako izbili na prvo mjesto s dva boda ispred Francuske, koja od 20:45 gostuje u Bugarskoj. Nizozemska u isto vrijeme čeka kiks "pijetlova" u Bjelorusiji jer ima četiri boda manje.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Nermin34 07.10.2017.

    Lijepo je imati dvije repke za koje navijas ali eto ostao sam bez Bosne u Rusiji a kako stvari stoje moguce nedaj boze i bez Hrvatske. Pa ja ne mogu vjerovati koliko je politika usla u pore sporta da su nam i to oduzeli,borimo se sa njima jer nam unistavaju zivote i van sporta i sport nam je bio jedino sto smo i mogli da se maknemo od politike i zaboravimo na zivotne probleme ali neces razbojnice i tu cemo se umjesati i jesu. Jer sto ce Bosni Vaha imamo mi Mesu on je nas igrac i igrat ce kako mi sviramo sto ce hrvatskoj Prosinecki Kek ili neki drugi strucniji bolji je ovaj za kojeg nisam ni cuo. Nama nevaljaju ali drugima su fantasticni i kod drugih oni povjest pisu dok ce mo mi samo povjest biti.

  • cromen27 07.10.2017.

    Hvatamo se za zadnju slamku spasa i oslanjamo na rezultate drugih utakmica sto znaci da ne vjerujemo u pobjedu protiv Ukrajine i nadamo se remiju...

  • _Varešak_ 07.10.2017.

    Kada bi ovo, kada bi ono,to je isto ona da su babi ajaj ne bi bila baba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare