To je to što me zanima!

Belgijski mediji opleli po istom čovjeku: On nije nalikovao na sebe! San je postao noćna mora

'Crveni vragovi' nisu uspjeli poraziti reprezentaciju Hrvatske i time osigurati osminu finala na SP-u. Belgija je završila treća u skupini F i čini se da je stigao kraj 'zlatnoj generaciji' te zemlje
Vidi originalni članak

Hrvatska i Belgija odigrali su bez golova u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Katru. To je rezultat koji je išao na ruku 'vatrenima', a razočarani Belgijci ispali su iz skupine F nakon što je Maroko porazio Kanadu s 2-1.

Veliko je to razočarenje za 'crvene vragove', koji su se uoči SP-a često nalazili u razgovorima o favoritima za osvajanje turnira. Ipak, Belgija je u Katru bila neambiciozna, spora i loša. Nije to izgledala kao reprezentacija koja je 2018. godine u Rusiji uzela brončanu medalju, što ipak ostaje najveće postignuće 'zlatne generacije' Belgije.

TEŽI PUT. ILI NE? Kad i gdje Hrvatska igra osminu finala Svjetskog prvenstva '22.?

Razočarani rezultatom su i belgijski mediji, koji smatraju da je došao kraj najuspješnijeg razdoblja njihove reprezentacije.

- Ne, jednostavno nismo bili dovoljno dobri u Katru. Premalo igrača je bilo u dobroj formi, previše je igrača došlo u godine za mirovinu. Hitno je vrijeme za promjene, a vjerojatno i za novog trenera - piše belgijski HLN

KOMENTAR Belgijo, motaj kablove i sretan put kući! 'Vatreni', izgubili smo tone živaca, ali - hvala vam!

Portal Nieuwsblad citirao je službenu pjesmu SP-a korejskog pjevača Jungkooka...

- Pogledajte gdje smo, mi smo sanjari. Volimo službenu pjesmu Svjetskog prvenstva. Nažalost, mi Belgijanci također smo ispali sanjari. Uzalud smo sanjali o posljednjem plesu zlatne generacije u Katru - piše Nieuwsblad.

Tragičar za Belgiju je Romelu Lukaku. Iako je zabio čak 68 golova za reprezentaciju, čime je uvjerljivo najbolji u povijesti, Lukaku je propustio nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu protiv Hrvatske. 

- Već se u prvoj šansi vidjelo da naš najbolji strijelac ne liči na sebe. Dao je sve od sebe, ali nedostajao je taj završni dodir. Najprije je preslabo pucao glavom u ruke Dominika Livakovića, onda je poslao odbijanac u stativu. Na kraju utakmice imao je još tri dobre šanse, ali nije ubacio loptu u mrežu. Na kraju utakmice je, iz ljutnje, razbio pleksiglas sa svojom šakom - De Standaard je napisao.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Dobar, loš, zao 01.12.2022.

    Ma ko ih šiša, vadili bi se protiv nas. Što nisu Maroko pobijedili?

  • RCR-Dečec 01.12.2022.

    Belgija je kao Vatreni '98, uzela broncu u Rusiji '18, pa na slijedećem SP-u ispala u grupi. Tako su i Vatreni ispali u Japanu i Koreji.

  • odcentramalonadesno 01.12.2022.

    A o ukradenom penalu niti slova ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare