To je to što me zanima!

Benko: Stuttgart je favorit, ali možda nas 'pomazi' sreća...

Ovo je nagrada za sve igrače i navijače. Nakon puno godina na Kantridu dolazi veliki protivnik. Uživat ćemo u svakom trenutku tih utakmica, rekao je trener Rijeke Kek
Vidi originalni članak

Mogli su Riječani izvući i Spartak, Betis, PAOK, a kuglice su im donijele Stuttgart. Nijemci su se provukli u završno pretkolo Europske lige. Izbacili su bugarski Botev, i to zahvaljujući golu u gostima. Doma su strepili do posljednje minute.

- Stuttgart je sigurno veliki favorit, ali nećemo se predati. Iznenađenja su u nogometu uvijek moguća. Svi protivnici koje smo mogli izvući su jaki, tako da nam je bilo svejedno - bila je reakcija Leona Benka na ždrijeb.

Napadač Riječana vjeruje da će oni biti sve bolji i bolji.

- Mi ćemo se sigurno dizati. Dobro je što se ne igra odmah idući tjedan. Imamo tjedan stanke od Europe. Tko zna, možda nas ‘pomazi’ i sreća pa izbacimo Nijemce - završio je Benko.

Prva se utakmica igra 22. kolovoza na Kantridi, a uzvrat je tjedan dana poslije.

- Ovo je nagrada za sve igrače i navijače. Nakon puno godina na Kantridu dolazi veliki protivnik. Rijeka će igrati utakmice u kojima se odlučuje o milijunima. Stuttgart je veliko ime i mi ćemo uživati u svakom trenutku tih utakmica - rekao je Matjaž Kek, trener koji je s Rijekom prošao dva pretkola Europske lige.

Rijeka je i prolaskom u četvrto pretkolo napravila veliku stvar. Prvi je put ovako blizu skupina Europske lige. Stuttgart je u skupini igrao i prošle sezone. Dogurao je sve do osmine finala. Prije devet godina njemački je klub u skupini Kupa Uefa dobio Dinamo 2-1.

Igrali su finale njemačkog Kupa

Stuttgart je prije dva mjeseca u Berlinu izgubio finale Kupa od Bayerna. Bavarci su pobijedili 3-2. Najopasniji igrač Stuttgarta je napadač reprezentacije BiH Vedad Ibišević. Sutra u Bundesligi Stuttgart igra s Mainzom.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • rade0 10.08.2013.

    bas mi je drago za rijeku zasluzili su ovo, Stutgart je nagrada i navijacima i igracima, mislim da mogu iznenaditi stutgarta jer ce ih garant podcijeniti... sretno rijeka :)

  • LebronPetrovic 10.08.2013.

    Iskreno, Rijeka i da je duplo jača ne bi imala previše šansi ! Ekipa igrala u finalu njemačkog kupa a komentatori govore da je loša momčad ! Njihova rezervna momčad bi se poigrala sa Rijekom i Dinamom ili bilo kojom našom !

  • duniko 10.08.2013.

    svi su treneri nasih klubova sretni kad se izvuce poznat klub, napunit ce se stadion, a alibi za eventualni poraz osiguran, samo da opet ne bude puna mreza. ipak nadajmo se prolazu rijecana, kad su se hrvati bojali ikoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare