To je to što me zanima!

Bertrand Gille je u vrhu, ali naš Igor Vori je apsolutni kralj crte

Zdravko Zovko i Nenad Kljaić ocjenili su dvojicu najboljih pivota na svijetu. Igor Vori u svim segmentima je potukao francuskog reprezentativca Bertranda Gillea
Vidi originalni članak

Kralj crte može biti još bolji...

Igor Vori karijeru je počeo kao vanjski igrač, a kad se preselio na crtu, postao je najbolji pivot na svijetu

Kao mladom igraču nisu mu vjerovali, no Igor Vori nije odustajao. Lino Červar odveo ga je sa sobom u Italiju, poslije i vratio u Zagreb pa i uveo u reprezentaciju. Vori mu je vratio višestruko. Postao je vjerojatno najbolji pivot na svijetu, a danas je i kapetan reprezentacije s kojom je osvojio olimpijsko i svjetsko zlato te po dva svjetska i europska srebra. Velika je karijera iza pivota koji je karijeru počeo kao vanjski igrač. Crta je njegovo prirodno okruženje.

- Vori je fantastičan igrač, sam vrh, ali vjerujem da bi bio još bolji da ima malo veći radijus kretanja u napadu. U obrani je na ‘prednjem’ sjajan u svim obranama - ocijenio je Neno Kljaić, trener CO Zagreba i nekad odlični pivot.

Igor Vori

napad 10, obrana 9, brzina 9, snaga 9, glava 10, taktika 9, svestranost 10, liderstvo 10,  ukupno 76

Presuda - Mogle su ocjene i redom biti desetke, ali sve je jasno. Ako su Vori i Gille dva kandidata za najboljeg pivota na svijetu, naš dvočlani žiri odlučio je da je Igor kralj crte. Neka bude i u Švedskoj.

Brat ga je pratio gdje god je išao

Bertrand Gille dio je svih velikih uspjeha francuskog rukometa posljednjih godina. I to presudno važan dio

Svaka čast Karabatiću, Abalou i društvu, ali bez sjajnog Bertranda Gillea ovoj bi generaciji francuske reprezentacije bilo puno teže postići sve ove uspjehe. Neprelazan u obrani, pouzdan u napadu, borac koji ne uzmiče. Karijera ga je preko Loriola i Chamberyja dovela do HSV-a. 

- On i Vori čine najbolji par pivota u svijetu klupskog rukometa. Gille je vrhunski igrač, jako snažan i brz, iako su ga u posljednje vrijeme malo usporile ozljede - kaže bivši hrvatski izbornik Zdravko Zovko te dodaje:

- Koliko god je Gille dobar, Vori je bolji igrač.

U HSV-u s Bertrandom igra i dvije godine stariji brat Guillaume, koji je s njim igrao i u Lorioli, Chamberyju, repki...

Bertrand Gille

napad 8, obrana 8, brzina 9, snaga 9, glava 9, taktika 9, svestranost 9, liderstvo 9, ukupno 70

Presuda - Iako se muči s ozljedama posljednjih godina, Gille je i dalje čudo od igrača. Ima mnogo kvaliteta, ali za Vorijem ipak zaostaje. Pogotovo u napadu, hrvatski je pivot u realizaciji bolji i kvalitetniji.

Kljaić ocjenjuje - Svakoj obrani teško je čuvati Vorija kad primi loptu, a Gille je malo pokretljiviji. No Francuz je nakon serije ozljeda ipak u malom padu, više nije na svom nivou. Ali obojica su vrhunski pivoti, rekao je Nenad Kljaić.

Zovko ocjenjuje - Različit su tip pivota, Vori je puno viši, ali i kvalitetniji. Daje posebnu kvalitetu našoj reprezentaciji, odličan i u napadu i u obrani. Gille je u obrani igrač zadatka, a u napadu je slabiji od Vorija, kaže Zdravko Zovko.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • AntonioBalenović 28.01.2011.

    ma joj, zovko i klaič veliki eksperti, ovaj osvojio sve živo, strpao i balića u đep, nama utrpao više nego vori njima,a ovaj kaže vori je bolji...vidim :))

  • ministar obrane 10.01.2011.

    Koliko je zabio Vori Francuskoj 1 ? Koliko je Žile zabio nama, 3 ili 4 ? Ko tu koga...

  • user_66879 10.01.2011.

    cek malo Gille neprelazan u obrani "obrana 8" ma nemoj me..x-box uopce nisu subjektivni =)

Komentiraj...
Vidi sve komentare