To je to što me zanima!

Beusan: Penal i karton Franku opravdani; Jeličić: Lokosi sjajni

Rijeka će se podići, Hajduk je igru bez lopte doveo na visoku razinu, a ne mogu shvatiti kako to igra Ejupi - cijelo je vrijeme 10 metara u zaleđu, rekao je Joško Jeličić u HRT-ovoj emisiji "Stadion"
Vidi originalni članak

Teško je sjetiti se toliko uzbudljivog HNL vikenda kao što je bio prošli!

U jednom kolu Hajduk je u izravnoj bitki za treće mjesto razbio Osijek 5-1, Cibalia je u derbiju začelja s 1-0 svladala Split i posve zakomplicirala bitku za ostanak, a Rijeka je izgubila od Lokomotive s 1-0, upisala prvi poraz sezone i opet načinila borbu za naslov prvaka neizvjesnom.

- Bilo je za očekivati da će Rijekin fenomenalan niz stati. Dogodio se u nezgodnom trenutku. Ne samo što je izgubila, nego to nije bila Rijeka na koju smo naviknuli, intenzitet igre, govor tijela... I opet, bez obzira na sve, takva se utakmica mora izvući 0-0. U tom bi slučaju psihološki bilo bolje, dojam bi bio bolji, a i šest bi bodova bilo prednosti i drugačija priča. Ovako će na teži način morati pokazati karakter i osvojiti ono što je radila cijelu sezonu. Oporavit će se Rijeka, siguran sam - rekao je Joško Jeličić u emisiji "Stadion".

- Ovakve se utakmice najčešće gube, najvažnije je da zaborave što se dogodilo, a Kek da ih psihološki spremni. Malo je igrača osvajalo nešto i treba ih pripremiti. A Lokomotiva je igrala sjajno, agresivno, tri stopera sjajno su pomagali bokovima, tri vezna pritiskali Mišića i Bradarića... zaslužili su ovo.

Što se suđenja tiče, Mateo Beusan naglasio je:

- Suđenje je u zadnja tri kola bitno popravljeno. A od četiri situacije iz Kranjčevićeve Radonjić nije bio u zaleđu i to je pogreška drugog pomoćnog suca, ruka Kolingera nije bila za penal, Capan nije ni igrao rukom, a dosuđeni kazneni udarac za lokose bio je čist, čisto potezanje u poziciji za gol. Sve je bilo ispravno dosuđeno: i penal i karton Andrijaševiću.

>>> Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

 

Hajduk je razbio Osijek 5-1.

- Hajduk se jako digao kroz devet utakmica. Od jeseni i Burića nisam vidio kompletniji Hajduk. Pa imali su 26 udaraca, Malenica je primio pet golova i imao 11 obrana, bijeli su imali posjed, igru bez lopte..., a posebno je važno samopouzdanje, manje tehničkih pogrešaka.

- Carrillo je stabilizirao momčad, zna se prvih 11, igru bez lopte i pritiske doveo je do automatizma... Napadački ima prostora na napredak, Bašić je kreativniji od Savvasa, Memolla je limitiran, ali igra bez lopte je na jako visokom nivou.

Jeličić se osvrnuo i na Osijekova napadača Muzafera Ejupija:

- Nisam nikad primijetio u nogometu takvu situaciju, ni za igračkih dana: Ejupi cijelo vrijeme stoji 10-15 metara u zaleđu!? Nemam pojma zašto to radi, a volio bih znati.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • đuro kojotovski 09.05.2017.

    nešto se u Osijeku čudno događa, čak je i Zekić prekidao trening radi nezalaganja.. čini mi se da su dečkići malo dobili krila.. još ako je sletjela koja ponuda za njih u klub a klub ih ne želi pustiti nego ostaviti na okupu, sigurno je da svojim nezalaganjem pokazuju da žele otići.. ma bolje ih pustiti ako je već tako nego da rezultat trpi.. ima još dobrih igrača kod nas koji mogu pomoći Osijeku sljedeće sezone..

  • markomatić_2 08.05.2017.

    Vikend će biti jako zanimljiv. Zanimljviji čak i od zbivanja na političkoj sceni

  • MOONZz 08.05.2017.

    Dinamo lagano osvaja prvenstvo osim ako Hajduk ne pusti Rijeci😛

Komentiraj...
Vidi sve komentare