To je to što me zanima!

Bez američkog "playmakera": Petrović je izabrao Hamiltona

Aco je izbacio dvojicu američkih razigravača Dontayea Drapera i Olivera Lafayettea i odlučio se za 213 centimetara visokog centra iz španjolske Valencije, Justina Hamiltona
Vidi originalni članak

Justin Hamilton (26) igrat će za Hrvatsku u kvalifikacijama za OI, a nadamo se i u Rio de Janeiru.

Izbornik košarkaške reprezentacije Aco Petrović do 1. svibnja morao je prijaviti popis od 24 igrača, a na kojem je smio biti samo jedan naturalizirani stranac.

Aco je izbacio dvojicu američkih razigravača Dontayea Drapera i Olivera Lafayettea i odlučio se za 213 centimetara visokog centra iz španjolske Valencije, Justina Hamiltona.

Nedavno je Hamilton rekao kako mu je čast što se uopće našao na širem popisu, a sad će igrač koji je igrao za Cibonu 2012. i kojem je majka Hrvatica dobiti šansu igrati za Hrvatsku.

Hamilton je u Valenciju stigao prošloga ljeta iz Minnesota Timberwolvesa, u španjolskoj ligi prosječno ubacuje 14,6 koševa uz 5,1 skok, a Aco mu je dao šansu nakon što je Ante Tomić otkazao reprezentaciji zbog privatnih razloga.

Popis 24 igrača

Roko Ukić (Cantu), Rok Stipčević (Sassari), Fran Pilepić (Cedevita), Ante Delaš (Zadar), Krunoslav Simon (Milano), Bojan Bogdanović (Brooklyn), Mario Hezonja (Orlando), Filip Krušlin (Cibona), Luka Babić (Cedevita), Luka Božić (Zagreb), Damjan Rudež (Minnesota), Željko Šakić (Lukoil), Dario Šarić (Efes), Dragan Bender (Maccabi), Marko Arapović (Cedevita), Duje Dukan (Sacramento), Leon Radošević (Bamberg), Miro Bilan (Cedevita), Luka Žorić (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kutxa), Justin Hamilton (Valencia), Ivica Zubac (Mega Leks), Ante Žižić (Cibona), Josip Sobin (Fuenlabrada)

Idi na 24sata

Komentari 28

  • sve u 16 03.05.2016.

    tomicu uzet domovnicu pa nek igra za kosovo

  • domba56 03.05.2016.

    aj zas je ovaj stranac kad moz drzavljanstvo dobit

  • ADZovce 03.05.2016.

    Logično... Manji nam je nedostatak na poziciji pleymekera nego na dobrom centru jer mi je Tomić nekako mlakonja a Žorić nije baš toliko dobar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare