To je to što me zanima!

Bez Powella na mitingu u Londonu slave nova imena

U Londonu se održava miting Dijamantne lige. Otkazivanjem Asafe Powella druga dva imena nametnula su se pred ostalima, ono Davida Rudisha i Jamesa Kiranija
Vidi originalni članak

U izostanku jamajčanskog sprintera Asafe Powella koji je nastup otkazao zbog ozljede prepona, kenijski srednjeprugaš David Rudisha prometnuo se uz 18-godišnjeg Jamesa Kiranija u najveću zvijezdu prvog dana atletskog mitinga Dijamantne lige u Londonu.

Ostvareni Rudishin rezultat 1:42.91 najbolji je na 800 metara ikad ostvaren na britanskom tlu, te logično, novi rekord mitinga. Rudisha je kontrolirao utrku od početka do kraja, a iako ga je u dva navrata dobro pritisnuo dvostruki svjetski dvoranski prvak Sudanac Abubaker Kaki (1:43.13), svjetski rekorder je obranio čelnu poziciju.

U utrci na 100 metara za atletičare u izostanku Powella slavio je Jamajčanin Yohan Blake s vremenom 9.95, dok je na 110 metara s preponama trijumfirao Kubanac Dayron Robles (13.04) ispred Amerikanaca Jasona Richardsona i Davida Olivera.

U utrci na 400 metara najbolje je vrijeme sezone (44.61) u svojoj prvoj profesionalnoj utrci ostvario 18-godišnji James Kirani s Grenade. Kirani je svjetski juniorski prvak, a na kraju je slavio ispred Jamajčanina Jermainea Gonzalesa i Chrisa Browna s Bahama, te popravio najbolji ovosezonski rezultat svog sunarodnjaka Rondella Bartholomewa za četiri stotinke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare