To je to što me zanima!

Bez Ronalda i Messija, Real bi imao 12 bodova više od Barçe

Prema izračunu Marce Real Madrid ima bolju momčad od Barcelone, no Barcina zvijezda je važnija od Realove. Da nema Lea i Cristiana Real bi već slavio naslov
Vidi originalni članak

Kolika bi bila razlika između Real Madrida i Barcelone da su ove sezone bili bez svojih najboljih strijelaca Cristiana Ronalda, odnosno Lionela Messija? Prema izračunu Marce, Real bi danas imao 12 bodova više i bio na pragu naslova.

U madridskom su dnevniku jednostavno izbacili sve prvenstvene golove koje su ove sezone postigli Portugalac (24) i Argentinac (23). Ispalo je da je Ronaldov utjecaj na Realove rezultate puno manji nego Messijev na Barcelonine. Bez Ronaldovih bi golova, naime, Mourinhova momčad ostala bez pobjede samo protiv Valencije u 13. kolu. Taj je dvoboj završen rezultatom 3-2 za Madriđane uz jedan pogodak portugalskog napadača, što prema Marcinoj ipak više duhovitoj nego ozbiljnoj analizi znači da bi Real bez Ronalda odigrao 2-2. To, također, znači da bi sada umjesto 55, na kontu imao 53 boda.

S druge strane, bez Messijevih bi golova Barcelona umjesto tri boda, osvojila samo jedan protiv Real Sociedada, Malage i Betisa, a od Athletic Bilbaa bi umjesto remija, izgubila. Guardiolina bi momčad, dakle, u tom slučaju imala 41 bod, što znači 12 manje od najvećeg suparnika.

Cijela je ova priča, dakako, u sferi "što bi bilo kad bi bilo", ali ipak je zanimljivo još jednom vidjeti koliko je važan Messi u igri aktualnih europskih i svjetskih prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • dasud961 09.02.2012.

    cirkusant iz Reala poklonio sam sebi za rođendan automobil vrijedan 1.000.000 eura, tog lika ni majka ne voli a vi koji za njim slinite pogledajte veličinu iz Rosaria, normalan čovjek koji ima novaca ali može biti uzor svakome. Ronaldo ne može biti uzor nikome, na njegovoj faci vidiš da je bahat i narcisoidan, oni koji ga vole to je njihova sramota to vam mora biti jasno jednom za sva vremena. Mislite li da bi ga sir Alex prodao da je on tako izuzetan nogometaš kao što tvrde navijači Reala, dajte malo ozbiljnosti ako već želite nešto pametno komentirati.

  • GustavoLinares 09.02.2012.

    svi ovih koji navijaju za barcelonu nemaju niti 20 godina starosti!!! počeli su navijati za barcelonu kad je ronaldinho igro za njih, tada su govorili ronaldinho je najbolji najbolji. a sad ista priča s messijem. real je osvoji 5 puta zaredom liga prvaka i nikad nije proglašem najbolje klub u povijesti ali dođe barca s messijem i odmah. barca najbolja. real 9 puta prvak europe, barcelona 3 pa vi recite koji je najbolje!!!!!!!!

  • nitro_1 08.02.2012.

    a di su asistencije??ovo je glupost ovako sta pisat uopce....nemate vise o cemu jel....da je barca ispred reala 7 bodova svaki dan bi bio neki novi clanak kako je barca bolja bla bla....

Komentiraj...
Vidi sve komentare