To je to što me zanima!

BiH će igrati prijateljski susret s Rusima. Uefa nema ništa protiv

Prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti Uefe. Stoga svako odobrenje za domaćinstvo ili sudjelovanje u takvoj prijateljskoj utakmici ne utječu i nisu u suprotnosti sa odlukom Izvršnog odbora Uefe o suspenziji ruskih ekipa, objavila je Uefa
Vidi originalni članak

Zbog rata u Ukrajini, sve svjetske i europske sportske organizacije suspendirale su rusku reprezentaciju. Fifa i Uefa su izbacile Rusiju iz svih natjecanja. Nema ih u Ligi nacija, a nisu igrali niti play-off za Svjetsko prvenstvo pa ih tako nećemo vidjeti u Kataru.

Ruskoj nogometnoj reprezentaciji preostale su samo prijateljske utakmice, a jednu će odigrati 19. studenog i to protiv BiH!

Kako piše Klix.ba, Rusi su prošlog tjedna uputili poziv Bosanskohercegovačkom nogometnom savezu za odigravanje prijateljske utakmice. Tamošnji savez nije znao krši li time Uefine propise pa se obratio Uefi, koja je potvrdila da nema ništa protiv prijateljske utakmice jer one nisu pod nadležnošću europske krovne nogometne organizacije.

- Poštovani, hvala na upitu. Ovim putem želimo potvrditi da Uefa nema ništa protiv toga da Bosna i Hercegovina odigra prijateljsku utakmicu protiv Rusije na području Rusije. Doista, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti Uefe. Stoga svako odobrenje za domaćinstvo ili sudjelovanje u takvoj prijateljskoj utakmici ne utječu i nisu u suprotnosti sa odlukom Izvršnog odbora Uefe o suspenziji ruskih ekipa iz Uefina natjecanja - odgovorili su im iz Uefe, ali naznačili da je odgovornost isključivo na njima. 

O odigravanju utakmice odlučivao je Odbor za hitnost NS BiH koji se sastoji od šest članova. Njih petero prihvatilo je poziv, a to su predsjednik Izvršnog odbora Vice Zeljković te članovi odbora Ivan Beus, Dragan Soldo, Miloš Brkić i Fuad Čolpa. Protiv je bio Irfan Durić, smatrajući da se ova odluka može donijeti samo na sjednici Izvršnog odbora. 

BiH će tako igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije 19. studenog u Sankt Peterburgu.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 10.09.2022.

    A i kod vas cenzure na 24 sata, braćo mila... znači ako se netko ne slaže s ovim, vi ga odmah izbrišite... Mene samo zanima kako ovoliko bisera nije naučilo ništa iz domovinskog rata ? Sve je uzalud, cilj je samo slabljenje europe da amerika može što hoće...

  • LasVegas_1 09.09.2022.

    Neka igraju sportaši nisu krivi,imali smo i mi rat pa znate kako je bilo,a sada odjednom Ukrajinci čudo od ljudi i diktiraju šta je ispravno a šta nije, a u biti ista su sorta kao rusi

  • pajo100 09.09.2022.

    Jel ovo neka šala? Cijeli civiliz svjet se maknuo od stoke, oni idu njima u goste. Fuj, umrli ste za mene

Komentiraj...
Vidi sve komentare