To je to što me zanima!

BiH ga otpustila, a Azeri žele Prosinečkog vratiti na klupu...

Trenutačni izbornik Azerbajdžana je Nikola Jurčević, a kako pišu tamošnji mediji, Savez baš i nije zadovoljan njegovim radom te mu uskoro spremaju otkaz, a planiraju ga zamijeniti Prosinečkim...
Vidi originalni članak

Nakon dvije godine, Robert Prosinečki (50) bi se opet mogao vratiti na izborničku klupu Azerbajdžana! Legendarni Žuti je u srijedu dobio otkaz u reprezentaciji BiH nakon manje od dvije godine zbog loših igara u kvalifikacijama za Euro, iako su briljirali u Ligi nacija, ali stara slava se ne pamti. Tu priliku iskoristili su odmah u azerbajdžanskom savezu te su kontaktirali Prosinečkog u želji da se vrati na izborničku klupu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trenutačni izbornik je Nikola Jurčević, a kako pišu tamošnji mediji, Savez baš i nije zadovoljan njegovim radom te mu uskoro spremaju otkaz, a planiraju ga zamijeniti Prosinečkim. Jurčević i Azerbajdžan su u kvalifikacijama za Euro bili u skupini zajedno s Hrvatskom, osvojili su svega jedna bod u osam utakmica, i to baš protiv 'vatrenih'.

Prosinečki je na klupi Azera bio od 2014. do 2017.  Vodio ih je 21 put, pobijedio je pet puta, remizirao šest, a izgubio deset. Pod njegovim vodstvom imali su prepoznatljivu pas igru, izbjegavali su popularni 'bunker' protiv puno jačih reprezentacija, ali to ih je nekad znalo koštati visokih poraza. Prosinečki se pak može pohvaliti da je prvi izbornik Azerbajdžana koji je spojio dvije utakmice bez poraza. To je bilo 2015. godine. Tada su u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj pobijedili Maltu 2-0 pa remizirali s Norvežanima 0-0.

 U Savezu se nadaju sa Žutim napraviti korak više nakon razočaravajućih ovogodišnjih kvalifikacija, a navodno je ponuda već i na stolu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • pero83 30.11.2019.

    Ma kakav Azerbajđan, ode žućo u Partizan, lepše je njemu tamo među svojim komšijama.

  • 30.11.2019.

    Pornovecki šta čekaš!!!! Lova do krova a ne moraš ništa napraviti osim 6 boda za millllijjjunnneee !!!!!!!!!! Volio sam te bio si sastavljao postavu Biliću, a on konj nista nije napravio !!!! Da si bio Repku uzeo bio bi Kralj !!! ali ali ali

  • 29.11.2019.

    A Juruno Kurcic

Komentiraj...
Vidi sve komentare