To je to što me zanima!

BiH stala uz 'kauboje': Červar je u pravu, suci su ih uništili...

Ni dva dana nakon poraza naših rukometaša protiv Njemačke (22-21) ne stišavaju se kritike na račun danskih sudaca. Prekršaj u napadu Igora Karačića bit će za mnoge 'highlight' hrvatskog poraza
Vidi originalni članak

Koliko god čovjek pokušava ostati ravnodušan na sve stvari kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, kada je rukomet u pitanju, prosto je nemoguće, rekao je za Radio Sarajevo bivši direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović.

'Kauboji' su porazom od domaćina ostali bez ikakve šanse za polufinale, a utakmica protiv Francuske bit će za prestiž i odlazak na kvalifikacije za OI. Naši susjedi iz Bosne i Hercegovine pružili su podršku 'kaubojima' i prisjetili se kako su oni nastradali zbog EHF-a.

- Vidna je paralela s događajima koji se vežu za reprezentaciju Slovenije svojevremeno, našeg slučaja “Nuić" i konačno farse i zaista očigledne pljačke prema reprezentaciji Hrvatske na utakmici protiv Nijemaca! U pravu je izbornik Lino Červar kada također kaže da nas sve gledaju kao neodgojene, čak i kada na najlegalniji način pokušamo ostvariti svoje pravo - oštro je rekao Muzurović.

Podsjetimo, bosanskohercegovački rukometaši izbačeni su iz dodatnih kvalifikacija za ovo Svjetsko prvenstvo nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Švicarske. Naime, BiH je utakmicu u Tuzli igrala s Tomislavom Nuićem koji je na toj utakmici zabio jedan gol, ali se nije nalazio na popisu prijavljenih za taj susret. 

Švicarci su uputili žalbu EHF-u, a krovna institucija europskog rukometa odlučila je žestoko kazniti rukometaše BiH i izbaciti ih iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

Subjektivni dojam sudaca u rukometu može uvelike odrediti tijek utakmice, a u jednom ovakvom susretu nisu trebali suditi 'amateri' već netko iz vrha svjetske sudačke organizacije spomenuo je Červar nakon fatalnog poraza. 

Jednostavno, rukomet gubi bitku na parketu gdje mu je i mjesto i prepušten je bjelosvjetskim amaterima i zlonamjernicima poput sudaca koji postaju gospodari rukometa uz pokroviteljstvo delegata sa sumnjivim namjerama, koji su ogledalo određenih birokratskih moćnika. Jer svejedno je i ako šutimo ili reagiramo za tamo neke administrativce ćemo svakako biti neodgojeni, kako Lino reče - završio je bivši direktor rukometnog saveza BiH.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 23.01.2019.

    Jako bitno da je iza nas stao propali Medunarodni eksperiment tkz BiH

  • Fenix 23.01.2019.

    Prestanite licimjuerni narode !!

  • 23.01.2019.

    navodno i san marino, Lihtenštajn,maroko, Bangladeš, Turkmenistan, Maldivi,,,svi zaluju za nama? bas mi se javili

Komentiraj...
Vidi sve komentare