To je to što me zanima!

Bijeli zaboravili na jubilej: Otpada im i Real Madrid?

Jubilarni stoti rođendan Hajduka je pred vratima, a na Poljudu se nitko ne bavi organizacijom fešte, bar ne ozbiljno, koja bi trebala trajati godinu dana
Vidi originalni članak

Premda se razdoblje od 16 mjeseci, koliko je preostalo do Hajdukova 100. rođendana čini dostatnim, organizacija tako velikog jubileja zahtijeva puno više ozbiljnosti, a pogotovo puno više vremena. No odgovorni na Poljudu se velikim klupskim jubilejem uopće ne bave, pa bi im se proslava lako mogla pretvori u potpuni fijasko.
Bivša uprava Hajduka pokrenula je akciju "100 godina - 100 događaja", no njihovim odlaskom s kormila kluba sve je palo u zaborav, a novo vodstvo planira organizaciju povjeriti jednoj, za sada neimenovanoj marketinškoj agenciji.
Predsjednik Svaguša najavio je da će za 30 dana formirati tim stručnjaka koji bi se jubilejem ozbiljno bavio, kao da nije svjestan da kasni jer proslava nije samo rođendanska utakmica s madridskim Realom, premda je i ona nakon odlaska Realova predsjednika Calderona pod velikim znakom pitanja, jer ništa konkretno nije dogovoreno ni potpisano.
Zamišljeno je da Hajdukova stogodišnja fešta traje tijekom cijele 2011. godine, a podijeljena bi bila u 100 različitih događanja. Hajduk je, među ostalim, trebao dobiti i novi vizualni identitet i cijelu paletu novih proizvoda, uključujući i jubilarni retro dres, jubilarnu nagradu za stotinu najzaslužnijih... Poljud je trebao ponijeti ime - Luke Kaliterne, Split je trebao dobiti Hajdukovu ulicu, kazališnu predstavu i dokumentarni film, te nekoliko novih knjiga o Hajduku. Planirano je i da jedna večer Splitskog festivala bude posvećena pjesamama o Hajduku.
Cijela proslava trebala se financirati 'Hajdukovom kreditnom karticom', od čijeg bi se prometa 0,2% slijevalo u klupsku blagajnu, te prodajom jubilarnog zlatnika, dresova i ostalih artikala sa simbolima jubileja, koji su se trebali izraditi u suradnji s korporacijom za proizvodnju sportske opreme Umbro.
 
ŠTO JE SVE ZAMIŠLJENO U PROSLAVI JUBILEJA
Sportski program – Splićani su za rođendan u goste pozvali madridski Real, a u planu im je bila i obnova Trofeja Marjan u ljetnim mjesecima kada su Split i Dalmacija puni turista.
Kulturni program – obuhvaćao je novu kazališnu predstavu i dokumentarni film o Hajduku, večer Splitskog festivala posvećenu pjesmama o Hajduku, klupsku monografiju o stogodišnjoj povijesti....
Vizualni identitet – Novi vizualni identitet kluba uključivao je izradu jubilarnog retro dresa i grba, cijelu paletu artikala s oznakama jubileja... Stadion je trebao dobiti novo ime, a sto najzaslužnijih igrača i funkcionera prigodne jubilarne nagrade i priznanja.
Novi projekti – Nakon lansiranja klupskog web portala, u planu je bilo pokretanje Hajdukove televizije i radija, koje bi dnevno emitrirale nekoliko sati programa o radu kluba te reprizirali velike utakmice.
Financije – Proslava jubileja trajala bi cijelu 2011. godinu, a financirala bi se prodajom suvenira i zlatnika, te sa 0,2% od prometa na klupskoj kreditnoj kartici, koju je trebala izdati Splitska banka.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • appice 29.09.2009.

    a jesi zbunjen tony.

  • the.king 29.09.2009.

    Moš mislit kako će igrat Ronaldo,Kaka,Benzema,Alonso,van der Vaart... za razbit hahajduk dovoljni su Jerzy Dudek- Marcelo, Kagelmacher,Garay, Drenthe -Gago, De la Red,Granero,Mosquera -Higuaín,van Nistelrooy.Jasno ako prije ne odu.

  • Liverpool_boy 29.09.2009.

    za svoj rođendan pozvat ću Kurta Cobaina i cijelu Nirvanu :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare