To je to što me zanima!

'Bila je ovo čarobna noć, kao i ona u Zürichu 1997. godine...'

Švicarci su se tada izvukli u Zagrebu, ali znali smo da smo bolji i vjerovali smo u trijumf u Švicarskoj, eto, na kraju je to jedna od najvećih i najvrjednijih naših pobjeda u gostima u povijesti, rekao nam je Cvitanović
Vidi originalni članak

Šteta što Petković nije zabio penal pa da bude 5-0 kao te večeri u Zurichu, rekao nam je Igor Cvitanović.

Dinamo je prije 22 godine u 1. kolu Kupa Uefa nakon 4-4 u Maksimiru, u Zürichu pobijedio Grasshopper 5-0. Briljirao je tada napadač 'modrih' koji je zabio hat-trick i srušio Švicarce.

Dinamo je ovaj put pobijedio Ferencvaroš 4-0 u gostima i tako stigao na korak od izjednačenja s najvećom pobjedom u povijesti, no Bruno Petković promašio je penal.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uvijek se rado sjetim te utakmice, pa teško je pobrojati koliko sam puta pogledao snimku tih golova. Bila je to naša čarobna večer, baš kao ova Dinamova sinoć u Budimpešti - rekao je Cvitanović i nastavio:

- Švicarci su se tada izvukli u Zagrebu, ali znali smo da smo bolji i vjerovali smo u trijumf u Švicarskoj, eto, na kraju je to jedna od najvećih i najvrjednijih naših pobjeda u gostima u povijesti. 

Legendarni napadač Dinama očekivao je da će 'modri' proći dalje u Budimpešti.

VIDEO IZ SVLAČIONICE Bjelica u deliriju! Pogledajte slavlje 'modrih' nakon pobjede

- Naravno da sam bio optimist. Pa kvaliteta je bila na strani Dinama od prve minute. Ali, u Zagrebu je bilo puno nesretnih okolnosti. Drago mi je da su pokazali klasu u Mađarskoj - rekao je Cvitanović i okrenuo se idućem protivniku Dinama u Ligi prvaka.

PRVI DOJMOVI Ademi: Olmo me odlično našao, ali kasnije sam mu sve vratio

- Neću reći da je Dinamo favorit protiv Rosenborga. Ne treba se zavaravati, Pa Norvežani su u sjajnoj formi, radi se o klubu koji ima veliko iskustvo u Europi i nema podcjenjivanja,. Norvežani su strašno taktički potkovani, opasniji su od Ferencvaroša i Dinamo će morati ponoviti baš ovakvu partiju iz Budimpešte da bi prošao dalje. Vjerujem da će Dinamo igrati u skupini Lige prvaka. Ova momčad predvođena Bjelicom i takvim igračima ovo zaslužuje - zaključio je Cvitanović.

KOMENTAR Bravo, dečki! Ovaj Dinamo ne mora se bojati nikoga u Europi

Dinamo protiv Rosenborga prvu utakmicu u play-offu Lige prvaka igra 21. kolovoza na Maksimiru, a uzvrat je šest dana poslije u Norveškoj...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 14.08.2019.

    Moj mali sin jucer navecer uporno samo BBBBBBBBBBB, BBBBBBBBBB, BBBBBBBBB, BBB nema sumnje Dinamo on voli 😉. Bravo modri, odlicna tekma.

  • dundo 100 14.08.2019.

    Bravo Dinamo zagreb idemo dalje decki

  • svi-smo-isti 14.08.2019.

    Bio sam na toj tekmi u Zürichu. Kad se sjetim, trnci me prodju. Bilo se svašta, cak i suzavca. Na tribinama vise naših navijača nego Švicaraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare