To je to što me zanima!

Bilić Hodgsonu: Moraš voditi Noblea na Europsko prvenstvo

Engleska reprezentacija otputovat će ovog lipnja na Euro u Francuskoj. Iako je većina putnika odavno poznata, Mark Noble će se odličnim igrama pokušati ugurati na taj popis
Vidi originalni članak

Iza Marka Noblea je najbolja sezona otkad nastupa za West Ham, veznjak "čekićara" ove godine je zabio 7 golova u 34 nastupa, od čega su čak 4 gola u posljedna dva susreta. Zabio je Noble dva gola Watfordu prošli tjedan iz penala, a ovaj tjedan dva gola WBA-u i s razlogom se Slaven Bilić čudi što ga nema na popisu Hodgsona za nastup na Euru u Francuskoj.

- Nema veznjaka koji ima bolju sezonu od Marka, od prve utakmice s Arsenalom do danas odigrao je perfektnu sezonu - dodao je Bilić.

Iako već 11 sezona nastupa za West Ham, od čega deset u najvišem razredu engleskog nogometa, Noble nikada nije pozvan u seniorsku englesku reprezentaciju. No i to bi se sada moglo promijeniti. The Mighty Slav kako mu tepaju navijači "čekićara" uspio je ove sezone preporoditi Andyja Carrolla i Marka Noblea koji bi zahvaljujući našem treneru mogli izboriti i nastup na Euru. 

- Ja sam bio izbornik reprezentacije šest godina, i mogu vam reći da reprezentaciju ne čine 23 najbolja igrača neke države. To je prije svega momčad, pogotovo na velikim turnirima kada momci provode po šest tjedana skupa. Momčadi je potrebna dobra atmosfera, dobar odnos između zvijezda i onih koji nisu toliko poznati je ključ uspjeha. Mislim da Mark može puno pomoći Engleskoj na ovom prvenstvu - zaključio je Bilić.

Koliko je Noble omiljen među navijačima West Hama najbolje nam govori činjenica da je ove godine održana memorijalna utakmica za njega, iako mu je tek 28 godina. Europsko prvenstvo udaljeno je od nas nešto više od mjesec dana, a Bilić se sigurno nada da će na krilima Noblea uspjeti izboriti Europu u narednoj sezoni. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ACM_1899 02.05.2016.

    Definitivno. Jako inteligentan veznjak.

  • The Godfather 02.05.2016.

    Tko je uoči početka sezone uopće mogao zamisliti da će nogometaši West Hama i Leicestera konkurirati za reprezentativni dres. Budu li (ukoliko ih izbornik pozove) igrali onako kao što to čine u Premiershipu, možda Engleska konačno postigne značajniji uspjeh na velikom turniru.

  • Hooligan 02.05.2016.

    Noble se preporodija

Komentiraj...
Vidi sve komentare