To je to što me zanima!

'Bilić je sjajan taktičar, to ste vidjeli na Wembleyju'

Kolumnist Sports Illustrateda Gabriele Marcotti u svom se ovotjednom komentaru, između ostalog, osvrnuo i na uspjeh Hrvatske u kvalifikacijama
Vidi originalni članak

Popularni kolumnist svakoga tjedna ljubitelje sporta zabavlja rubrikom 'Inside soccer'. Nakon što je zbog dana zahvalnosti propustio jedan tjedan, čitateljima se iskupio tako da je obradio čak sedam tema. Ne mogu se odlučiti za jednu temu, pa Vam ih donosim sedam, piše Marcotti u uvodu. Pod brojem 3 'dohvatio' se i hrvatskog nogometa, pri čemu je jasno pokazao koliko cijeni našeg izbornika.
- Slaven Bilić nije pobrao dovoljno pohvala nakon što je Hrvatska osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Pogledajte samo njegovu momčad. Obranu čine četiri prirodna središnja braniča. I dok Vedran Ćorluka još i može igrati desnog beka, 195 centimetara visoki Josip Šimunić je sve prije nego lijevi bek.
Jedan od dva centralna braniča, Dario Šimić, ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu u talijanskom prvenstvu. Ključni vezni igrač, čovjek koji je pozatvarao sve rupe u sredini protiv Engleske, Niko Kovač, ima 36 godina i igra u austrijskoj ligi. Prvi napadač, Eduardo da Silva, samo je četiri puta ove sezone započeo utakmicu za Arsenal i još uvijek čeka na svoj prvi gol u Premiershipu.
A opet, svima je poznato što se dogodilo na Wembleyju. Ova Hrvatska nije talentirana kao što je bila Bilićeva generacija koja je 1998. došla do polufinala Svjetskog prvenstva. Ali izbornik ove momčadi je briljantan taktičar i ima jedinstveno shvaćanje kako izvući ono najbolje od igrača koje ima na raspolaganju. Bravo za njega i bravo za njih - riječi su kojima Marcotti opisuje hrvatske nogometaše.
U ostatku teksta osvrće se na još neke teme. Prilično glupom smatra odluku čelnika talijanskog nogometa o obaveznom rukovanju nakon utakmica. Hvali Arsena Wengera i njegov Arsenal koji "igra nogomet onako kako to i treba činiti". Kritizira i odluku vodstva Barcelone da zadržava Ronaldinha kada u momčadi imaju Bojana Krkića i Giovannija dos Santosa, a osvrnuo se i na sudbinu Harryja Redknappa. Trener Portsmoutha optužen je za 'muljaže' kod transfera igrača.
- Slijedom cijele priče, moglo bi se zaključiti da netko Harryja želi maknuti iz utrke za novog engleskog izbornika. Posebice kada znamo da je netko, kakve li slučajnosti, platio fotografima da se nađu na 'pravom mjestu u pravo vrijeme' - tvrdi kolumnist Sports Illustrateda.
Marcotti se osvrće i na gotovo nevjerojatan podatak da europski prvak Milan nikoga ove sezone nije u prvenstvu pobijedio na svom travnjaku. A niz će se, piše, nastaviti i do sredine siječnja, budući da Milan sudjeluje na svjetskom prvenstvu klubova. Pod posljednjom točkom hvali argentinski klub Lanus, klub koji je svijetu dao Diega Armanda Maradonu, osvajača naslova prvaka Argentine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • petruss 06.12.2007.

    njegovo vrijeme tek dolazi i zapalit će cili svijet!! Biliću pravimo ti spomenik u osijeku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare