To je to što me zanima!

Bilić: Nama u tri utakmice nisu pošteno ni zaprijetili

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Motorični smo, jaki, motivirani, željni uspjeha. Niti jedan igrač u ove tri utakmice nije pao ni za jedan posto, samo su se digli, izjavio je izbornik Bilić...
Vidi originalni članak

Deset dana i tri prijateljska ogleda su iza hrvatske reprezentacije, a izbornik Slaven Bilić nakon svega kaže:
- Apsolutno sam zadovoljan! Nama protivnici koji nisu na top nivou, ali su konkurentni, u tri utakmice nisu stvorili više od jedne šanse. Osim onog udarca Austrijanca Janka, nisu nam niti zaprijetili. Pričali smo u avionu i shvatili da smo prije ove turneje imali između 14 i 16 igrača, a sad ih imamo 22. To smo tražili, to je bila i svrha turneje, a to smo i dobili.
U tri sudara sa suparnicima slabije kvalitete Hrvatska je zabila tri gola, pobijedila dvaput i remizirala sa "B postavom".
- Austrija, Wales i Estonija bili su baš ono što smo željeli od protivnika. Sve tri momčadi su motorične i trkački jako dobre, a mi smo im svima u tim elementima bili nadmoćni - rekao je Bilić i dodao:
- Ova utakmica protiv Estonije trebala nam je biti najzanimljivija, jer smo birali protivnika sličnog Letoniji, s kojom igramo na početku kvalifikacija, ali utakmica je izgubila prvotni smisao čim nam je u startu otkazalo pet igrača. Na to se onda nadovezao i Osijek sa svim onim ozljedama - kaže Bilić.
I dok mnogi dvoje o smislenosti utakmice protiv jedne Estonije, u najmanju ruku u šarenom sastavu, Bilić se s time ne slaže.
- Da nam je netko prije dva dana ponudio otkazivanje utakmice, mi na to ne bismo pristali. Upoznali smo se, novi igrači su vidjeli naš način rada, a i međusobno su razmijenili brojeve telefona. Bolje da smo to obavili sada nego u kvalifikacijama - dodao je Bilić.
Kadar se, Bilićevom matematikom, proširio za šest do sedam igrača. A izgubili nismo nikoga.
- Niti jedan igrač u ove tri utakmice nije pao niti za jedan posto, samo su se digli. Strinić se definitivno nametnuo, a Dujmović je pokazao kvalitetu koju su prepoznali i mediji i šira javnost - rekao je Bilić i zadovoljno zaključio:
- Motorični smo, jaki, motivirani, željni uspjeha. Bili smo to i prije, ali u ovom prošlom ciklusu ozljede su nas često znale poremetiti.
Igrači odlaze na godišnji odmor, a izbornik će na putovanje.
- Aljoša i ja idemo u Južnu Afriku zbog Grčke. Pogledat ćemo njihove utakmice, a nakon toga se sve ide po uobičajenom planu. Ići ćemo na pripreme Arsenala i Schalkea, vjerojatno i kod još nekih klubova. Nadam se da ćemo u kolovozu odigrati protiv Slovačke u Bratislavi - dodao je Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Liquid 27.05.2010.

    Pa nije nitko niti očekivao da će vam ovaj triling nogometnog prosjeka i zaprijetiti. Igra je bila većinom dobra i to ohrabruje, ali me stah što će biti kada dođe neka jača repka . . . Iako još boli, dovoljno je samo da se sjetim Engleske u one dvije utakmice i nije mi do nekog optimizma....

  • bosnia_80 27.05.2010.

    vidim sad su neki počeli govorit u ime cijele nacije:) No, neću o njima, htio sam nešto drugo reći... Slavene ti bi bar trebao znati da ozbiljne ekipe poput engleske ili turske reprezentacije uopće ne prijete...one odmah \"šamaraju\" (kvalifikacije za SP 2010) ili \"nokautiraju\" (EP 2008) !

  • chelsea_fan 27.05.2010.

    sve šta je rekao , dobro je rekao ... problem je u našem narodu jer uvjek mora nešto prigovarat.. odigrao je solidno koliko je mogoa s takvim sastavom ... i da , pa nečemo s ovom sastavom na engleske , turske -.- itd. itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare