Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bilić: Nama u tri utakmice nisu pošteno ni zaprijetili

Bilić: Nama u tri utakmice nisu pošteno ni zaprijetili
5

Motorični smo, jaki, motivirani, željni uspjeha. Niti jedan igrač u ove tri utakmice nije pao ni za jedan posto, samo su se digli, izjavio je izbornik Bilić...

VIDEO

Deset dana i tri prijateljska ogleda su iza hrvatske reprezentacije, a izbornik Slaven Bilić nakon svega kaže:
- Apsolutno sam zadovoljan! Nama protivnici koji nisu na top nivou, ali su konkurentni, u tri utakmice nisu stvorili više od jedne šanse. Osim onog udarca Austrijanca Janka, nisu nam niti zaprijetili. Pričali smo u avionu i shvatili da smo prije ove turneje imali između 14 i 16 igrača, a sad ih imamo 22. To smo tražili, to je bila i svrha turneje, a to smo i dobili.
U tri sudara sa suparnicima slabije kvalitete Hrvatska je zabila tri gola, pobijedila dvaput i remizirala sa "B postavom".
- Austrija, Wales i Estonija bili su baš ono što smo željeli od protivnika. Sve tri momčadi su motorične i trkački jako dobre, a mi smo im svima u tim elementima bili nadmoćni - rekao je Bilić i dodao:
- Ova utakmica protiv Estonije trebala nam je biti najzanimljivija, jer smo birali protivnika sličnog Letoniji, s kojom igramo na početku kvalifikacija, ali utakmica je izgubila prvotni smisao čim nam je u startu otkazalo pet igrača. Na to se onda nadovezao i Osijek sa svim onim ozljedama - kaže Bilić.
I dok mnogi dvoje o smislenosti utakmice protiv jedne Estonije, u najmanju ruku u šarenom sastavu, Bilić se s time ne slaže.
- Da nam je netko prije dva dana ponudio otkazivanje utakmice, mi na to ne bismo pristali. Upoznali smo se, novi igrači su vidjeli naš način rada, a i međusobno su razmijenili brojeve telefona. Bolje da smo to obavili sada nego u kvalifikacijama - dodao je Bilić.
Kadar se, Bilićevom matematikom, proširio za šest do sedam igrača. A izgubili nismo nikoga.
- Niti jedan igrač u ove tri utakmice nije pao niti za jedan posto, samo su se digli. Strinić se definitivno nametnuo, a Dujmović je pokazao kvalitetu koju su prepoznali i mediji i šira javnost - rekao je Bilić i zadovoljno zaključio:
- Motorični smo, jaki, motivirani, željni uspjeha. Bili smo to i prije, ali u ovom prošlom ciklusu ozljede su nas često znale poremetiti.
Igrači odlaze na godišnji odmor, a izbornik će na putovanje.
- Aljoša i ja idemo u Južnu Afriku zbog Grčke. Pogledat ćemo njihove utakmice, a nakon toga se sve ide po uobičajenom planu. Ići ćemo na pripreme Arsenala i Schalkea, vjerojatno i kod još nekih klubova. Nadam se da ćemo u kolovozu odigrati protiv Slovačke u Bratislavi - dodao je Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika