To je to što me zanima!

Bilić: Nema panike, a uoči Gruzije ćemo imati pripreme

Naša situacija na ljestvici je dobra. Nema razloga za paniku. Ima još pet utakmica. Zna biti teško u lipnju i zato ćemo imati specifične pripreme, rekao je izbornik Bilić
Vidi originalni članak

Izbornik Slaven Bilić održao je konferenciju za novinare u Sheratonu nakon povratka iz Francuske i remija s "tricolorima". Hrvatska dvije utakmice nije zabila gol.

- Napadači me ne brinu. Imali smo dovoljno prilika protiv Francuza i to je važno. Nešto im je branio golman,  a nešto smo mi promašili. U utakmici protiv Gruzije nezadovoljni smo sa svima i nimalo ne krivimo napadače jer se nisu ispromašivali. U cijeloj utakmici imali smo tri udarca na gol i to izvan 16 metara i neke male prilike u zadnje dvije minute. 

Kiks koji bi mogao puno koštati.

- Izgubili smo puno. To govorim od početka. Sigurni smo da je to bio samo loš dan koji nam se ne bi smio dogoditi, no događa se i boljima od nas. Kvalifikacije su svojevrsno prvenstvo, ali od samo 10 utakmica. Tu je problem jer nema, recimo, 38. kola nego samo 10 i manje je prostora za kiks no naša situacija na ljestvici je dobra. Nema razloga za paniku. Ima još pet utakmica. 

Luka Modrić bi kao najbolji hrvatski nogometaš trebao igrati bolje.

- Nakon operacije slijepog crijeva, u klubu je dobro igrao. Ali i on je jedan od onih koji u Gruziji nije ispunio ono što smo tražili i od njega očekivali. Protiv Francuske je bio dobar, baš dobar.

Iduća utakmica je za tek dva mjeseca.

- Zna biti teško u lipnju. Primerice Nijemcima prvenstvo završava 15. svibnja pa je pauza do utakmice čak tri tjedna, to je previše. Zato ćemo imati specifične pripreme. No u lipnju smo znali odigrati odlične utakmice - zaključio je izbornik koji nas u lipnju mora odvesti do pobjede protiv Gruzije.

Navijači formirali slovo U

- Unatoč upozorenjima Uefe to se ipak dešava. Pitanje je tko i zašto to radi. Ne samo da je neprihvatljivo, to je i zabranjeno. Šteti Savezu, ali i svima nama. Od organizatora ćemo tražiti izvještaj. Ovo za nas može biti jako nezgodno i opasno jer smo dobili uputstvo i rok da će naši navijači biti praćeni na gostovanjima, ali čak i kod kuće. Dosad nije bila praksa da prijavljujemo navijače, ali sad ćemo morati nešto učiniti i pravno se zaštiti od pojedinaca - rekao je Zorislav Srebrić.

Tajnik HNS-a stigao je i pohvaliti Bilića.

- Bilić je imao 50. utakmicu, čestitam mu. Čudim se da su neki nakon Gruzije tražili neke promjene. Ja sam mislio da misle na promjene vremena, pomicanje sata s dva na tri. Sada im treba aplaudirati jer protiv Francuske su sjajno vodili utakmicu.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jure50 31.03.2011.

    moze mi neko reci dali 2 u skupine igraju kvalifikacije za ep. ili kako vec?

  • omerta_st 30.03.2011.

    forza nane ,vrati bradu opet!!!!!!!!!!!!!!!!

  • omerta_st 30.03.2011.

    strašno da se čovika napada zbog imiđa ,nemoguče ima najbolji skor i ne igramo uopče loše,jedino smo bahati u utakmicama ka s englezima i na euru ,da nas je tad spustit na zemlju bili bi prvaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare