To je to što me zanima!

Bilić okrenuo Zadra u gostima, Surać nastupio s 39 za rekord

Posljednju utakmicu 1. kola MAXtv Prve lige na Stanovima su odigrali Zadar i Split. Domaćin je vodio, no na kraju je utakmicu završio bez boda i s desetoricom igrača
Vidi originalni članak

Nogometaši Splita postali su crna mačka za Zadar. Niti u četvrtom pokušaju uzastopce izabranici Ferde Milina nisu uspjeli izvući ništa drugo osim poraza, a treći ih je put pognutih glava gledala njihova publika. Radnički klub slavio je 2-1 uz dva gola Mate Bilića.

Početak nije sugerirao poraz plavih. Već u 11. minuti početnu dominaciju domaćina okrunio je Josip Ivančić pospremivši u mrežu dodavanje Muića koje se na prvu učinilo kao zaleđe, no pomoćni sudac nije ništa pokazao.

Nije crvenima trebalo dugo da se saberu i vrate; već do polovice prvog dijela prilike su imali Vojnović, Bilić i Erceg, ali ih nisu iskoristili, baš kao ni Weitzer na drugoj strani.

Važan trenutak dogodio se početkom drugog dijela. U igru je umjesto asistenta Muića ušao Jakov Surać i s 39 godina postao najstariji igrač koji je ikad zaigrao u Prvoj HNL.

Prisustvo iskusnog Suraća nije potaknulo domaćine da budu motiviraniji i uspiju sačuvati vodstvo. Dapače, dekoncentrirani Hrgović u devetoj minuti nastavka predao je loptu Mati Biliću koji je odmjerenim šutom s ruba šesnaesterca pogodio malu mrežicu Matkovićeva gola za 1-1.

Ako je u sljedećih 20-ak minuta na travnjaku bilo mirno, završnica je ponudila pravu dramu. Igrala se 76. minuta kada je Vedran Ješe u borbi za loptu u kaznenom prostoru Zadra laktom udario Rocu, zbog čega ga je sudac Marijo Strahonja isključio i pokazao na penal, a iskoristio ga je Bilić za drugi gol na utakmici.

Tek što se nastavilo igrati, penal je već bio - na drugoj strani. Terkeš i Rugašević imali su malo jači tjelesni kontakt u šesnaestercu Splita koji je za Strahonju značio penal iako je dojam da nije bilo jakog intenziteta pri kontaktu. Za otklanjanje svake sumnje pobrinuo se gostujući golman Andrija Vuković koji je sjajno pročitao penal Josipu Ivančiću i tako ga od junaka pretvorio u tragičara Zadrana.

Mogli su domaćini u zadnjih nekoliko minuta doći do toliko željenog izjednačenja, ali Terkeš s peterca pa Weitzer iz daljine nisu pogodili okvir gola i bodovi su otišli Splitu koji tako u dobrom raspoloženju očekuje uzvrat drugog pretkola Europske lige protiv izraelske Hapoel Be'er Sheve u četvrtak.

MAXtv Prva liga, 1. kolo

  • Zadar - Split 1-2 (Ivančić 11' / Bilić 54' (p), 78'
Idi na 24sata

Komentari 30

  • Croatian Hawk 22.07.2014.

    "U igru je umjesto asistenta Muića ušao Jakov Surać i s 39 godina postao najstariji igrač koji je ikad zaigrao u Prvoj HNL." A Vugrinec sa 40?

  • The_Man 21.07.2014.

    znači redom dinamo daje gol u oba pol protiv slavena 2,30, na rijeku protiv zagreba 1,85 i sad ko kolač dođe 2,40 na split pitam se jesu li bukiji poludili

  • jaimojbratrobeert 21.07.2014.

    Prvenstvo se ne treba nit igrat kad nam je jucer Mamic rekao tko ce biti prvak

Komentiraj...
Vidi sve komentare