To je to što me zanima!

Bilić po Euro kreće bez M. Bilića, poziv Bartuloviću

Imamo kadar od 30 nogometaša, to su igrači koji trebaju iznijeti kvalifikacije. Uvijek zovemo pet napadača, sad nema Mate Bilića, kaže izbornik
Vidi originalni članak

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju 3. i 7. idućeg mjeseca čekaju prve dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Nakon neodlaska na Svjetko prvenstvo, novi neuspjeh u 'kvalama' bio bi poguban. Hrvatska cilja na šest bodova, u gostima kod Latvije pa onda protiv Grčke doma.
- Imamo kadar od 30 igrača, to su igrači koji trebaju iznijeti kvalifikacije. U praksi uvijek imamo pet napadača, a ovaj put smo se odlučili za Olića, Da Silvu, Petrića, Jelavića i Mandžukića - rekao je izbornik Slaven Bilić koji je izostavio Matu Bilića i Kalinića.
Čestitao je Hajduku i Dinamu na sinoćnjim utakmicama, a onda se osvrnuo na nezadovoljnog Petrića.
- Računamo na njega kao i prije, izuzetno sam zadovoljan, pa i s nastupom u Bratislavi. Imamo puno igrača koji s pravom mogu pitati zašto ne igraju. Nažalost, nemamo toliko minuta da svi dobiju šansu. I ja sam bio nezadovoljan kada sam sjedio na klupi. Ali to je pozitivno, baš kao i u Petrićevom slučaju - kaže Bilić.
Dotaknuo se i protivnika.
- Latvija je kvalitetna. Oni traže plasman na Euro, neće biti zadovoljni samo ako nekog namuče. Grci su pak jako dobra reprezentacija. Imaju 90 posto igrača sa SP-a, ali su promijenili stav. Igraju s više kombinatorike, opasni su.
Popis za Srbiju je objavio i izbornik mlade U-21 repreznetacije, Dražen Ladić, koji je dobio Kalinića od A repke.

Popis kandidata:
Runje, Subašić, Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Strinić, Shildenfeld, Buljat, Srna, Bartulović, Vukojević, Dujmović, Pokrivač, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Pranjić, Gabrić, Olić, Da Silva, Petrić, Jelavić i Mandžukić.

Popis U-21 kandidata: Kelava, Antolić, Vida, Jozinović, Vrsaljko, Punčec, Tomečak, Lovren, Maloča, Jajalo, Badelj, Ozobić, Pamić, Kreilach, Kalinić, Školnik, Perišić, Vukušić, Santini i Oremuš.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • user_47039 20.08.2010.

    Ma kakav Andrić, nemam ništa protiv njega ali on se ne bi uspio nametnuti u prvih 11...

  • user_47039 20.08.2010.

    Hrvatska mora obavezno dobit prve dvije utakmice, remi ne dolazi u obzir ni protiv grčke ni protiv latvije, to su protivnici koji se moraju pobijediti, ukoliko Bilić ne osvoji svih 6 bodova u prve dvije utakmice ja ga više ne bi zadrža na klupi...

  • user_47039 20.08.2010.

    Uvjeren sam da ćemo bez poraza završit kvalifikacijski ciklus i naravno bit prvi u skupini

Komentiraj...
Vidi sve komentare