To je to što me zanima!

Bilić: Žao mi je Pletikose, neće biti isto bez njega...

Puno će nam nedostajati i zbog atmosfere. Ipak je on jedan od najstarijih po stažu, rekao je izbornik, koji je nakon ovoga ostao na Runji i Subašiću
Vidi originalni članak

U moskovskom Spartaku već je “curio” faks sa službenom ponudom Tottenhama. Stipe Pletikosa već je spremio prtljagu. Prije puta u London otišao je na posljedni trening u Spartaku oprostiti se sa suigračima. Igrajući glavomet preko mreže odjednom je pao, a trening-centrom prolomio se jauk.
- Svom težinom tijela pao je na nogu i puknuli su mu križni ligamenti - rekao je menadžer Marko Naletilić, koji je Stipi sredio transfer u Tottenham.
Izbornik Slaven Bilić bio je potresen. Nije mogao vjerovati.
- Ovo je nemoguće, zbilja... Strašno mi je žao, a kako i ne bi bilo. Čuo sam se sa Stipom i prije nego što se znalo što je, baš je tad, kaže, u klub stizala službena ponuda Tottenhama za jednogodišnju posudbu - rekao je izbornik Slaven Bilić.
Umjesto u London Plete će u Bavarsku, gdje će u ponedjeljak ujutro biti operiran.
Pletikosina ozljeda pogodila je reprezentativno okruženje dva dana prije okupljanja uoči ključnih okršaja za rasplet u skupini.
- Ma, mnogo će nam nedostajati i zbog atmosfere. Ipak je on jedan od najstarijih po stažu, ima gotovo 80 nastupa, nije i ne može biti isto s njim i bez njega. Kad je riječ o eventualnom pozivanju trećeg vratara, nećemo ništa dramatizirati, imamo odlične Runju i Subašića, pozvat ćemo još jednoga golmana - rekao je Slaven Bilić.
Od prelaska u Tottenham neće biti ništa.
- Šteta, baš šteta, šta drugo reći, sjetim se odmah Fulhama od prije nekoliko godina... Ali ne smije očajavati. Život ide dalje - kaže Bilić.

BEZ NOGOMETA DO ŠEST MJESECI
Pletikosa će za koji dan na operaciju, vjerojatno u Mu00FCnchen. Oporavak nakon takve operacije traje između tri i šest mjeseci. Vjerujem da će to kod Plete trajati najkraće moguće - rekao je dr. Rakić, liječnik reprezentacije.

KRONOLOGIJA STIPINIH NESEĆA

1. ISPUCAVAO LOPTU I IZGUBIO EURO 2004.
Samo nekoliko dana uoči EP-a u Portugalu Pletikosa je na treningu ispucavao loptu i primio se za natkoljenicu. Ozlijedio je butni mišić i nije putovao na Euro.
2. ZBOG RADNE DOZVOLE PROPAO MU FULHAM
Čelnici su Fulhama sve dogovorili s Pletom, no transfer je propao zbog radne dozvole. Nedostajalo mu je nekoliko nastupa u repki koje nije imao zbog ozljede.
3. IZGUBIO MJESTO U REPREZENTACIJI
U Spartaku je branio odlično, no odjednom je završio na klupi. Nije bio standardan i Slaven Bilić umjesto njega na gol reprezentacije stavio je Vedrana Runju.
4. NA OPROŠTAJU MU PUKNULI KRIŽNI LIGAMENTI
Posljednji dan u Moskvi, prije puta u London u novi klub, Stipe Pletikosa je pri glavometu ozlijedio križne ligamente. Transfer je u Tottenham propao.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • markan_škabrnja 29.08.2009.

    el ko zna koja je adresa na internetu za gledanje 1.hnl???

  • the.king 29.08.2009.

    Stvarno nema sreće.

  • JAX 29.08.2009.

    i olic je imao slicnu ozljedu pa je postao jos bolji igrac

Komentiraj...
Vidi sve komentare