To je to što me zanima!

Bilićeva prinova: Nisam ja baš manji Hrvat od ostalih

Dario Cvitanich (24), po svemu sudeći, debitirat će već protiv Slovenije. Ako je Ajax nekog platio sedam milijuna eura, onda taj vrijedi, kaže Bilić
Vidi originalni članak

Da smo imali Dudua, možda bismo bili i europski prvaci, komentirali su mnogi nakon Eura, a s tim se složio i Slaven Bilić priznavši da smo “imali puno problema u realizaciji”. I odmah nakon Eura HNS je krenuo u akciju. Stara želja, Dario Cvitanich, Hrvat iz Argentine, na pragu je naše reprezentacije. Napadač golgeter, baš ono što nam nedostaje do Duduova povratka. U 100 utakmica za Banfield zabio je 40 golova. Kupio ga je Ajax za sedam milijuna eura.
- Sigurno ću igrati za Hrvatsku - rekao je Cvitanich u jednom od brojnih intervjua argentinskim novinarima, koji ga pitaju kako će se uklopiti. Jer malo zna o Hrvatskoj, Hrvat je samo po djedu...
- Želim igrati za Hrvatsku, a nisam manji Hrvat od nekih drugih koji igraju u Hrvatskoj. Tamo ima puno igrača koji nisu rođeni u toj zemlji - rekao je Cvitanich, kojeg će u Amsterdamu u četvrtak posjetiti Vlatko Marković i Zorislav Srebrić te mu pomoći da što prije dobije hrvatsku putovnicu.
- Igrač kojeg dovede Ajax za sedam milijuna eura sigurno je dobar - rekao je i Slaven Bilić, koji je i iz argentinskih izvora dobio potvrdu da je riječ o fantastičnom napadaču. Uostalom, Van Basten, Ajaxov trener, bio je svjetski napadač, zna što valja...
Prema svemu sudeći, Cvitanich će uskoro i službeno postati Hrvat, već protiv Slovenije 20. kolovoza mogao bi debitirati.

MLADEN PETRIĆ
Njegova kvaliteta nije upitna, pogotovo kad prođu problemi s leđima. No iako često zabija, ni on nije klasični golgeter, više je igrač iz drugog plana.

IVICA OLIĆ
Uvijek se isticao srcem, trkom i željom, tu mu nema ravnog. Ali ni njemu, na žalost, realizacija nije najjača strana. Prerijetko zabija.

IVAN KLASNIĆ
On jest strijelac, vidjelo se to i na Euru, no nakon bolesti uvijek je pitanje može li u kontinuitetu igrati dobro i zabijati te može li uvijek igrati 90 minuta.

IGOR BUDAN
Priliku koju je imao na Euru nije baš iskoristio. Dok je pravi, često zabija, ali rijetko je potpuno spreman. Ozljede i operacije strašno su ga unazadile.

NIKOLA KALINIĆ
Mlad je i perspektivan, ali još nedefiniran. I njega često muče ozljede, treba mu jedna sezona u kontinuitetu. A Bilić centarfora treba - odmah!

MARIO MANDŽUKIĆ
On će vjerojatno biti u reprezentaciji, ali ni on nije klasični golgeter. Brzinom i prkosom više može pomoći u gradnji napada nego u realizaciji.

I AUSTRALAC VIDOŠIĆ MOGAO BI IGRATI ZA HRVATSKU
On je Australac, ima 21 godinu, ofenzivni je vezni i igra u Nürnbergu. Igrao je za mladu australsku reprezentaciju, ali je razočaran što ga izbornik nije pozvao na Olimpijske igre, pa je odlučio “prisjetiti se korijena”.
- Želio bih igrati za Australiju, ali nakon svega što se dogodilo, ne isključujem mogućnost da zaigram za Hrvatsku - rekao je Vidošić, koji zasad ipak nije u Bilićevim planovima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • torcida_4ever 09.07.2008.

    normalno da nije i svaka mu cast na toj izjavi! ovaj vidosic nebi nikad trebao biti pozvan u nasu repku,jer on zeli igrati za australiju ali kad ga vec oni netrebaju mogao bi i za hrvatsku...taj covjek nije hrvat onda!! nek se srami!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare