To je to što me zanima!

Belichick: Kad igra Hrvatska, izvučem ovaj dres i navijam...

Za svaku utakmicu Vatrenih na SP oblačilo se 'kockice' pa navijalo. Ja sam posebno ponosan na brojne hrvatske fenomenalne košarkaše koji su igrali i igraju u NBA, rekao je Bellichick
Vidi originalni članak

Najveći trener u povijesti američkog nogometa. Jedan od samo trojice sa šest naslova. Pobjednik četiri Super Bowla u zadnjih sedam godina. Dva desetljeća bez prekida na klupi iste momčadi...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bill Belichick (67), trener New England Patriotsa, rođen je u Tennesseeju, u gradu countryja Nashvilleu. Ne može američkije, a na svoj način ne može ni - hrvatskije.

Njegov djed Ivan Biličić i baka Marija Barković emigrirali su 1897. u Pennsylvaniju iz: Draganića. O tome je jedan od najpoznatijih trenera u povijesti sporta uopće govorio za HRT. O svom ponosu na Hrvatsku i svojoj ljubavi za Hrvatsku:

- U kući moje bake i djeda pa onda i kući mojih roditelja govorilo se hrvatski - rekao je Belichick u dokumentarnoj seriji HRT-a "Opstanak".

- Bili smo u Zagrebu, naravno posjetili i Draganić. Zajedno, cijela obitelj. Da vidimo i osjetimo od kuda potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno.

TRENER PATRIOTSA Bomba u 55. godini! Belichicku zavide i na prekrasnoj supruzi

Stephen je dobio ime po Billovom ocu koji je davno igrao za Detroit Lionse, a onda bio trener i skaut.

- Prošle godine, posebno prošlog ljeta sve je u obitelji bilo u znaku naše Hrvatske. Uvijek pratimo naše nogometaše, rukometaše, košarkaše i vaterpoliste, a za svaku utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu oblačilo se 'kockice' pa navijalo. Ja sam posebno ponosan na brojne hrvatske fenomenalne košarkaše koji su igrali i igraju u NBA - izjavio je Belichick pa dodao:

- Hrvatska je sportska nacija, pokušat ću naći dva-tri kršna momka koji bi mogli imati značajnu riječ u NFL-u. Ponosan sam na moje hrvatske korijene, cijela moja obitelj je takva - rekao je Bill Belichick.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Obi-Wan Kenobi 07.01.2020.

    Najbolji trener ikada u NFL-u, zajedno s Bradyem napravio jednu od najvećih dinastija u američkim sportovima.

  • 03041 07.01.2020.

    Mene je više fascinirao onaj koji je s ženom dodao iz Venezuele i dosta dobro govori hrvatski. Oni koji su došli iz Australije pokazali su kako namje birokracija loša jer netko nije dobio mito pa želi preko njegovog graditi cestu.

  • binz_hearse 07.01.2020.

    Čovjek domovinu ima, tek u srcu je nosi

Komentiraj...
Vidi sve komentare