To je to što me zanima!

Bill Russell: Sergej Bjelov i Dražen najveći u Europi

Bill Russell, legenda Boston Celticsa i NBA lige, nije se mogao sjetiti Draženova imena, ali pamti ga kao velikog košarkaša
Vidi originalni članak

Premda dobro ne poznaje današnju europsku košarku, zvijezda zlatne generacije Boston Celticsa, koju je odveo do 11 naslova NBA prvaka, prisjetio se prošlih vremena kad je, među ostalim zemljama, igrao i u Hrvatskoj.
- Bila su to divna vremena, bio sam mlad i na početku karijere, te 1964. godine kad smo igrali ekshibicijske utakmice po svijetu. Sjećam se gostovanja u Poljskoj, Bugarskoj, Egiptu, Jugoslaviji... Bile su to uglavnom “nepoštene” utakmice, jer je razlika u kvaliteti bila prevelika, no bilo je zabavno.
Danas u NBA-u igra puno stranaca. Koji su Vama ostali u sjećanju kao posebno dobri igrači iz Europe?
- Teško se prisjetiti svih... Recimo Sergej Bjelov, koji je također ušao u Fibinu Kuću slavnih. Bio je i jedan momak u Netsima, koji je poginuo u tragičnoj prometnoj nesreći.
Dražen Petrović?
- Da, on je zaista bio jedan od onih koji su mogli ravnopravno igrati u NBA ligi. Kasnije su iz bivše Jugoslavije došli još neki igrači kojima se ne mogu sjetiti imena...
Toni Kukoč? I on je Hrvat.
- Da Kukoč, pa i Divac i onaj visoki, kako se zove, Sabonis?
Osim 11 NBA naslova sa Celticsima (od čega dva kao igrač-trener), Bill je vlasnik i dvaju sveučilišnih NCAA naslova, pet titula MVP-ja regularne NBA sezone, a još je drugi najbolji skakač u povijesti NBA lige. U NBA Kuću slavnih primljen je 1975., a u FIBA-inu u predgrađu Madrida prije nekoliko dana.

IGRAO U ZAGREBU I KARLOVCU
Slabo se sjećam tih gradova i utakmica, ali sjećam se da je na otvorenom igralištu bio postavljen parket, ploče su bile drvene, no bilo je puno gledatelja, prisjeća se Russell.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kika 14.09.2007.

    slažem se. Dražene ti si lagenda!!!

  • Hans 14.09.2007.

    Dražen je najveći od najvećih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare