To je to što me zanima!

Bilo mu je samo 18: Armenski nogometaš poginuo je u ratu

Nakon prvaka u dizanju utega, koji je poginuo prije nekoliko tjedana, armensko-azerski sukob odnio je život još jednog sportaša. Erik Sarjan tek je napunio 18 godina
Vidi originalni članak

Mladi armenski veznjak Erik Sarjan (18) poginuo je u sukobu Armenije i Azerbajdžana za pokrajinu Gorski Karabah.

Njegov klub Lokomotiv iz Jerevana na društvenim mrežama oprostio se od igrača te izrazio sućut obitelji i prijateljima okarakteriziravši ovaj događaj kao veliku tragediju. 

"18-godišnji nogometaš je ubijen na granici Gorskog Karabaha i Azerbajdžana", napisali su na Instagramu. 

Armenska federacija u dizanju utega je 5. listopada objavila smrt armenskog prvaka u dizanju utega Tatula Harutjunjana (33) koji je također poginuo u Karabahu.

Kapetan nogometne reprezentacije Varazdat Harojan (28), pak, prekinuo je karijeru, uzeo pušku u ruke i pridružio se vojsci na prvoj crti na nekoliko tjedana.

- On ne zna kada će opet igrati nogomet. Armenija je sada u ratu, odazvao se pozivu na obranu domovine. Uzeo je pušku i ide u rat za Armeniju, ide braniti svoju obitelj i svoj narod - rekao je njegov menadžer, a Harojan se u međuvremenu vratio nogometu i zaigrao za ruskog prvoligaša Tambov.

U pokrajini Gorski Karabah i okolici došlo je do naslinih sukoba između azerbajdžanske vojske i armenskih snaga nakon novih pokušaja Armenaca da zauzmu ovo područje koje administrativno pripada Azerbajdžanu, ali na kojemu prevladavaju Armenci.

Unatoč dogovoru o prekidu sukoba od 10. listopada, armenske i azerbajdžanske snage snažno se sukobljavaju u sjevernom i južnom dijelu regije Karabah. Točan broj žrtava službeno se ne zna, ali se neslužbeno govori o čak 10.000 poginulih. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • cenzuravirus 20.10.2020.

    Navodno je Erevan pozvao NATO(Tursku) da zaštiti tzv.srao Gorski Karabah.

  • 19.10.2020.

    Ako Rusija se ne uključi direktno u sukob i kaže stop Turskoj i Azerbejdžanu, Armenija je gotova. Armenija je sirumašna za razliku od Azerbejdžana koji je bogat naftom. Ima Azerbejdžan 3 puta više stanovnika i još ga Turska podržava s oružjem, dronovima i sirijskim radikalnim izbjeglicama.

  • 19.10.2020.

    Turska i Erdogan šire islam (Libija, Sirija, Irak, Egipat, Azerbejdžan, Uzbekistan itd), a Amerika i Rusija se prepucavaju, umjesto da se udruže i kažu stop Erdoganu. Sve je Merkel kriva i Amerika. Dozvolila je Merkel milijunima muslimana da dođu kao izbjeglice u Europu i sada nas Turska ucjenjuje s novim milijunima izbjeglica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare