To je to što me zanima!

Bio je cimer s Mbappéom, sad je prvo ljetno pojačanje Dinama!

Cijeli život sam formiran uz igrače koji su danas među najboljima na svijetu. U mojoj je generaciji u Rennesovoj akademiji bio i Ousmane Dembele, koji je danas u Barceloni, pohvalio se novi stoper Dinama
Vidi originalni članak

Maxime Bernauer (24) novo je pojačanje Dinama, potvrdio je zagrebački klub.

- Jako sam sretan i počašćen što sam došao u ovaj klub. Marko Marić pričao mi je da je ovo idealna sredina za mene i moje igračke kvalitete i da ću se ovdje moći iskazati. Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana - rekao je Bernauer na predstavljanju.

FRANCUZ U DINAMU Zvijezda Bayerna bila mu je rezerva: Evo tko je iz Dinama zapeo za Maximea Bernauera

Ovaj 24-godišnji stoper dolazi iz francuskog drugoligaša Paris FC-a. Ove je sezone odigrao 35 utakmica i zabio jedan gol uz tri asistencije.

Marko Marić, bivši pomoćni trener u Dinamu i nekadašnji igrač francuskog prvoligaša Lillea, pomogao je Bernaueru u odabiru Dinama. Važnu ulogu odigrao je i Kevin Theophile-Catherine.

NOVI MOMENT Francuz na korak do potpisa za Dinamo. Jedan detalj otkriva da je cijela priča već dogovorena?

- Puno su mi pomogli i Marić i Theophile. Od samog sam početka pričao s Marićem, objasnio mi je svaki detalj oko kluba, shvatio sam da imamo istu viziju i razumijevanje nogometa. Razgovarao sam i s Theophileom, odvojio je jako puno vremena da mi objasni sve o klubu i gradu i to je samo potvrdilo moja razmišljanja da je doista najbolje za mene da dođem u Dinamo. Theophile mi je ispričao još neke detalje o životu u Zagrebu i odmah mi je bilo jasno da je ovo idealna sredina za mene - dodao je Bernauer.

Bio cimer s Mbappeom...

Bernauer je bio član kadetske reprezentacije Francuske. Tamo je igrao uz Kyliana Mbappea (24), a čak su bili i cimeri dok su kao djeca bili s Rennesom na pripremama.

- Cijeli život sam formiran uz igrače koji su danas među najboljima na svijetu. U mojoj je generaciji u Rennesovoj akademiji bio i Ousmane Dembele, koji je danas u Barceloni. Moja je generacija osvojila Europsko kadetsko prvenstvo, a ja sam izostao zbog ozljede koljena. U suprotnom bih bio dio te momčadi – zaključio je Bernauer.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • NIKE 08.06.2023.

    Ne znam, kiselo pojačanje. Možda ubodu s njime, ali mislim da se nova uprava uči Footbal Managera što im je prethodni predsjednik doktorirao davnih dana.

  • 08.06.2023.

    Odlican igrac koji ce odigrati ozbiljne utakmice i pridobiti simpatije svih navijaca💙💙💙

  • Inati-se-Slavonijo 08.06.2023.

    Ovome je najveći doseg u karijeri to što je bio cimer Mbappeu i to kao mlađi pionir. 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare