To je to što me zanima!

Bio je uz bok najvećima: Umro je legendarni boksač Whitaker

Whitaker je bio u rangu s Muhammadom Alijem i Rayom Sugarom Leonardom. Bio je jedan od najboljih boksača koje sam ikad gledao, rekao je legendarni košarkaš Magic Johnson...
Vidi originalni članak

Bivši svjetski prvak u boksu i, kako se smatra, jedan od najvećih ikada u lakoj kategoriji, Pernell Whitaker, preminuo je tragično u 55. godini života nakon što ga je u nedjelju navečer udario automobil u rodnom mjestu Virginia Beach. 

To je mjesto obilježilo njegov cijeli život. Ondje je rođen i ondje je odrastao, a kada je posljednji put izašao iz ringa, upravo se u Virginia Beachu počeo baviti trenerskim poslom. 

- Whitaker je bio u rangu s Muhammadom Alijem i Rayom Sugarom Leonardom. Bio je jedan od najboljih boksača koje sam ikad gledao - rekao je utučeni Magic Johnson, bivši igrač Lakersa i jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Njegova kćer Dominique obavijestila je javnost o njegovoj smrti.

- Želim obavijestiti ljude da smo izgubili legendu i jednog od najvećih P4P boksačkih prvaka, mog oca Pernella 'Sweat Pea' Whitakera. Molim sve da poštujete privatnost naše obitelji u ovom teškom trenutku.

Još jedan legendarni boksač, Floyd Mayweather Jr. se oprostio putem društvenih mreža od svoga dobroga prijatelja fotografijom koja je snimljena samo dan prije njegove smrti. 

"Počivaj u miru šampione. Jedan od najvećih koji su to ikada postigao"- napisao je ispod fotografije.

Pernell je bio olimpijski prvak 1984. godine u Los Angelesu, a poslije toga je počeo profesionalnu karijeru.  U razdoblju od 1993. do 1997. godine smatran je najboljim boksačem svijeta. Borio se u 44 meča, a o njegovoj sposobnosti svjedoči i njegova statistika. Naime, od 44 borbe dobio je čak 40. Osvajao je medalje u lakoj kategoriji, velteru i supervelteru, a posljednji je put stao među konope 2001. godine kada je izgubio od Meksikanca Bojorqueza.

Whitaker trenutačno drži rekord kao boksač koji je čak šest puta obranio titulu u lakoj kategoriji. Bio je poznat po iznimnoj defenzivnoj tehnici i dobrim kontrama i mnogi su ga prozvali ponajboljim defenzivnim boksačem u povijesti.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Papatest 15.07.2019.

    A Magic je stručnjak za boks,ahaha

  • obama terorist 15.07.2019.

    Pitam se kako je moguce da borac pero lake kategorije te kategorije vise(Floyd)moze stati u recenicu sa najvecim poput kasiusa kleja???? Kako mile ti babe?pa vi vidite koliku je Ali imao konkurenciju a koliko ima zaos*alih u razv**u???? Stvarno sramota,to je kao da usporedimo u hrv stipu drvisa i zeljka mavrovica!

  • Berger117 15.07.2019.

    ta,tko nebi želio biti uz bok.....e sad kojoj ,to je druga pjesma ,runda;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare