To je to što me zanima!

Bio prvak Francuske u tenisu pa otišao za bratom u rukomet

Imao je 19 godina kada je počeo trenirati rukomet u mladoj momčadi Montpelliera i godinu kasnije počeo je igrati za seniore. Prije poznate priče Luka Karabatić je pokušavao uspjeti u tenisu
Vidi originalni članak

Malo je poznato kako je francuski specijalist za obranu Luka Karabatić (29) u sportsku karijeru krenuo kao - tenisač! Prije dvadeset godina osvojio je i francusko prvenstvo za uzraste do deset godina, a 2006. odigrao je i sedam kvalifikacijskih mečeva za glavni ždrijeb Futuresa.

VIDEO Mama Karabatić: Htjela sam na teren, nisam to mogla gledati!

Tri put je pobijedio, ali nikad nije uspio ući u glavni turnir.

U tom je periodu bio 1119. igrač svijeta, no dvije godine poslije ostavio se reketa i prešao na loptu. Štoviše, postoji i njegov profil na raznim teniskim stranicama koje se bave širim statistikama.

Imao je 19 godina kada je počeo trenirati rukomet u mladoj momčadi Montpelliera i godinu kasnije počeo je igrati za seniore. U prve dvije godine profesionalne karijere, Luka je dvaput bio prvak Francuske, a 2006. je debitirao na Francusku na prijateljskom turniru u Argentini.

FOTO/VIDEO Šola: Karabatić nije neki super lik, Francuzi su jaki kao cjelina

Trenutno je igrač PSG-a gdje mu je i brat Nikola, a obrana Francuske bez njega je nezamisliva. Braća Karabatić bili su jedni od 16 optuženih koji su se pojavili pred sudom, a osuđeni su i da su namjestili rezultat poluvremena utakmice na koji je uplaćen iznos od 100 tisuća eura.

Nikola Karabatić je na sudu negirao sudjelovanje u prijevari rekavši kako se njegova tadašnja partnerica kladila i da je bez njegova znanja preuzela aplikaciju za klađenje na laptopu.

Ona je to potvrdila. Luka Karabatić priznao je da se kladio sa svojom djevojkom i rekao da je to bila "glupost mladog igrača".

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ivan8832 25.01.2018.

    Da, decki koji pisete da je lik prosjecan igrac, pocnite pratit rukomet , decko rastura u obrani je agresivan,vjerovatno i top 5 igrac obrsne, dakle covjek igra pivota isto odlicno radi mjesta na crti odlicno blokira i radi prostor u napadu. Dakle covjek je zabio srbiji 7 golova, nama 3 uz 100% ucinak.Luka je odlican igrac!

  • It's kišing 24.01.2018.

    Hahahha...da mu nije brata ne bi vidio reprezentaciju

  • Harauvatis 24.01.2018.

    A da napisete koji clanak o nasim rukometasima. Ok, napisali ste danas o Cindricu, ali ima ih jos. Dosta o Karabaticima. Pretjerujete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare