To je to što me zanima!

'Bio sam na 13. katu, a potres 7 po Richteru. Prestrašno...'

Vidio sam ondje gotovo pola NBA lige u hotelu, od Townsa, Barreta, Williamsona, pa najvećih zvijezda u samoj dvorani. Zion je stvarno čudo, treba ga vidjeti uživo, koliko je širok na tu svoju visinu, govori Mateo Drežnjak
Vidi originalni članak

Mogli ste ga upoznati još u mlađim kategorijama, ljetos i u seniorskoj reprezentaciji koja je iskusila svijet Ljetne NBA lige pa kasnije i Kine. Tko nije ni tada, imao je, pogotovo ove sezone, puno šansi kroz njegov Široki u kojem se prometnuo u glavnog igrača i nosi taj košarkaški ponos Hercegovine prema ABA ligi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sada je, nekoliko dana prije 21. rođendana, pred službenim debijem za Hrvatsku. Mateo Drežnjak trebao bi u godinama koje dolaze biti jedan od oslonaca hrvatske reprezentacije u kojoj bekova, onih koji su jaki na lopti, nasušno nedostaje. Počevši od sutra protiv Švedske (18.00) na startu kvalifikacija za Eurobasket 2021. u Draženovom domu, dvorani u kojoj nikada nije zaigrao.

- Nadam se da bih mogao biti as iz rukava - prihvatio je našu konstataciju mladi Mostarac koji se vratio sedam mjeseci unazad na dane u Las Vegasu.

- To je bilo nešto sasvim drugačije, jedna druga razina. Treba to sve doživjeti, pogotovo kada netko poput mene dolazi iz malog mjesta. Vidio sam ondje gotovo pola NBA lige u hotelu, od Townsa, Barretta, Williamsona, pa najvećih zvijezda poput LeBrona u samoj dvorani. Zion je stvarno čudo, treba ga vidjeti uživo, koliko je širok na tu svoju visinu.

Plavi pojas u karateu

Tijekom turnira Drežnjak i suigrači doživjeli su nemali strah kada je potres zatresao taj raj kockarnica u Nevadi.

- I to je trebalo doživjeti, bilo je 7 stupnjeva po Richteru. Isprva misliš da će stati, ali nikako da stane. Bio sam u sobi, čak se i madrac ispod mene izvukao ispod kreveta. Prestrašno. Ja sam bio na 13. katu, naši liječnici i fizioterapeuti na 30. pa mogu misliti kako je tek bilo njima.

Da ga nije možda Zion uzrokovao?

- Ha, ha, ha, možda i je.

Prije košarkaške karijere, u kojoj je u prosincu izbrojao do rekordnih 35 koševa protiv Čapljine, mlađi brat Drežnjak trenirao je karate. Godinu dana stariji Dario, koji je u mlađim košarkaškim danima igrao za BiH, inicirao je košarkaški početak. Tu je i treći brat Marino (16) za kojeg kažu da je i talentiraniji...

- Trenirali smo pet-šest godina, ali nekako nam je dosadilo kroz godine. Brat je bio malo viši u svojoj generaciji i otac je htio da se upiše na košarku. Tako sam brzo počeo i ja. Osvojili smo nekoliko medalja na državnoj razini, a došao sam i do plavog pojasa.

VELJKO MRŠIĆ: Hezonja se vraća? 'Svi naši igrači žele nastupiti u Splitu'

Je li brat malo ljubomoran?

- Ne znam, to morate njega pitati. Ali vjerojatno nije, i on je sretan zbog mene.

A obojica najviše kad igraju zajedno.

- Nemamo neki zajednički napad, ali dosta surađujemo. Budući da je on krilni centar, igramo dosta picka, našli smo se u toj igri premda ja više volim šutnuti nego dodati. Dogovorimo li se nekad na time-outu mimo trenerovih uputa? Pa, rijetko...

Susjed Marina Marića

Izbor idola nekako nije iznenadio...

- LeBron. Pratim ga otkad sam počeo trenirati. I, da, navijam za onaj klub u kojemu igra, sad su tu Lakersi. Gdje on, tu i ja, ha, ha. Od naših igrača to je, jasno, Bojan.

Njegov Mostarac koji izvan sezone dio svojih priprema odradi u Mostaru.

- Nisam nikad s njim trenirao, ali vidio sam ga kada je radio individualno u Širokom.

U Mostaru je nedavno bio i doček srebrnih rukometaša. Je li Mateo upoznao kojeg?

- Nisam, nažalost, stigao na taj doček, ali Marino Marić mi je susjed. Blizu živimo.

Nastavi li ovako, i Mateo će biti blizu najboljih europskih parketa. Poklope li se zvijezde, i onih najboljih.

- Svakome je cilj NBA liga, ali zadovoljio bih se i sa španjolskom koja je najjača u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • salter 20.02.2020.

    ovaj otac ili tko u kariranoj košulj...ovako na videu djeluje pun sebe. kako ne volin ljud koji misle da su bolji, a za par godina će umrit. svi smo kao travka

  • OS98netko 20.02.2020.

    Tko vusoko leti brzo nisko pada

  • SPALATINO 20.02.2020.

    Pa šta odma niste napisali da je susjed Marina Marića,a ne da se mislimo koji je taj

Komentiraj...
Vidi sve komentare