Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hezonja se vraća? 'Svi naši igrači žele nastupiti u Splitu'

Hezonja se vraća? 'Svi naši igrači žele nastupiti u Splitu'
4

Ovo je velika promocija hrvatske košarke i Hrvatske općenito. Najbitnije je da momčad služi zdravlje. Nadam se dobrim pripremama i da ćemo izboriti Olimpijske igre, kaže Stojko Vranković

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak protiv Švedske otvara kvalifikacije za Eurobasket, ali naravno da je u mislima taj kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Splitu.

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 02:35

Na SP nismo išli zbog debakla u kvalifikacijama, ali sjajne igre u Riju i neki rezultati na SP-u u Kini su nam pružili priliku za odlazak u Tokio. Ali realno, kakve bi to bile Olimpijske igre bez najboljeg strijelca iz Rija Bojana Bogdanovića? Bojan je ove godine u još boljoj formi, ali prvo treba osvojiti turnir u Splitu.

- Ovo je velika promocija hrvatske košarke i Hrvatske općenito. Nadamo se da ćemo biti spremni, najbitnije je da dođemo zdravi. Nadam se dobrim pripremama i da ćemo izboriti Olimpijske igre. Reprezentacija se nakon 22 godine vraća u Split, a taj grad je poznat kao vrhunski domaćin. Arena će biti puna, to će nam biti dodatan vjetar u leđa. Nadam se da uz publiku možemo napraviti dobar rezultat - rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković na predstavljanju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

'Mentalitet pobjednika i manje razmišljanja, to trebamo za OI'
'Mentalitet pobjednika i manje razmišljanja, to trebamo za OI'

Naravno, za organizaciju jednog takvog događaju su potrebni napori te sati i sati marljivog rada, a za to je zadužen tajnik HKS-a Josip Vranković.

- Ovakav događaj iziskuje jako puno napora. Grad Split nosi epitet olimpijskog grada obzirom da imaju 70 osvojenih medalja. Pred njega je napravljen izazov za ovaj turnir. Nadam se da će nam grad biti partner i da će ozračje biti na jednom super nivou - rekao je bivši košarkaš Splita i Cibone pa progovorio i o samom formatu natjecanja.

- Format je 6 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine po tri. Svatko igra sa svakim, pa najbolji odlaze u polufinale pa finale. Pobjedniku pripada sve, zahtjevna grupa. Bit će to spektakl, prijenos će ići preko 150 zemalja, to je velika promocija grada i države. Ulaznice kreću u prodaju 26. veljače. Dvorana je jako akustična i zahvalna za košarku. Mislim da je Spaladium Arena pokazala nekoliko puta u različitim sportovima koliko je sjajna - zaključio je Joke.

'Hezonja se i dalje nije javio, ali Ukić daje sigurnost momčadi...'
'Hezonja se i dalje nije javio, ali Ukić daje sigurnost momčadi...'

Riječ je potom došla na šefa momčadi, a to je izbornik Veljko Mršić. Naravno, prvo treba odraditi kvalifikacijske utakmice protiv Švedske i Nizozemske, ali i on je svjestan privilegija domaćinstva olimpijskog turnira.

Za Hrvatsku bi trebali nastupiti i NBA igrači, ali Mršić nije konkretno odgovorio o kojim igračima je riječ i hoćemo li nakon četiri godine gledati Marija Hezonju. Izbornik je nekoliko puta ponovio da mu se košarkaš Portlanda nije javio, ali možda su u međuvremenu riješili sve.

- Svi naši igrači imaju veliku želju za nastup u Hrvatskoj. Svi oni koji će biti pozvani će se odazvati. Vidjet ćemo još, imamo dvije utakmice, u petak i ponedjeljak pa ćemo se početi pripremati. Naputak od Fibe je da smijemo maksimalno imati dva tjedna priprema. NBA sezona završava u lipnju i neki od njih će se pridružiti pripremama - rekao je Veljko Mršić.

Simon i Ukić u reprezentaciji! 'On ima veliku želju pomoći...'
Simon i Ukić u reprezentaciji! 'On ima veliku želju pomoći...'

Sav program je već napravljen. Po tradiciji, sa Slovencima ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice, a jedna će biti i protiv Portorika.

- Imamo već u planu da kamp bude u Opatiji te bi trebali odigrati tri prijateljske utakmice, s Portorikom i Slovenijom dvije utakmice. Kvalifikacije u Splitu su posebna prilika navijačima da vide Hrvatsku sa svim igračima te i ostale reprezentacije koje također imaju nekoliko NBA igrača. Po meni je ovo najjači košarkaški turnir nakon Eurobasketa 1989. i Zagreba. Lijepa i velika prilika da ljubitelji košarke vide vrhunske igrače - zaključio je Mršić.

Podsjetimo, Hrvatska će u Spaladium Areni igrati u skupini s Brazilom i Tunisom, dok će se u drugoj skupini za prva dva mjesta boriti Meksiko, Njemačka i Rusija koja će vjerojatno nastupiti pod zastavom MOO-a. Turnir se igra od 23. do 28. lipnja.

Zagreb: Čelnici HKS predstavili olimpijski kvalifikacijski košarkaški turnir
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka