To je to što me zanima!

Birtija: 'Hokej je dokaz da žene sport ne gledaju zbog tijela...'

Dva puta po 45 minuta, plus pauza. Koliko je to ispeglane robe? Nije fer što muškarci zafrkavaju žene da se ne kuže u sport, kaže Mirjana Marohnić iz Rijeke
Vidi originalni članak

El Rio je prva birtija u kojoj sam sjedio s tri žene. Kolegice. I morao sam pitati: Jeste li prave navijačice, jeste li od onih koje nemaju pojma tko igra, al’ naši će sigurno izgubit’, ili samo gledate muška tijela?

- Na SP-u sam navijala za Portugal jer su Portugalci bili najzgodniji, cijela reprezentacija - šali se Gordana Brkić Žagar (38).

- Gledate li utakmice s muževima ili dečkima?

- Muž gleda svoje utakmice, a ja ono što mene zanima – odgovara Mirjana Marohnić.

- Da ne bi morao trpjeti moje komentare. Recimo o skijanju. Skijaši su najinteresantniji jer su u kombinezonima. Nema pogreške, sve se vidi. No, skijanje stvarno razumijem i ponašam se kao prava navijačica.

- Mora da je prekrasno gledati tekmu sa ženom koja komentira druge frajere.

- Ma, možeš se dobro zafrkavati. Igrač nekoga potegne za leđa, a ti se našališ: Zašto ne sudi zaleđe? – smije se Brkić Žagar.

- Mi u Rijeci dobro znamo što je zaleđe, nikad nećemo zaboraviti kako smo izgubili naslov prvaka – kaže Mirta Vranješ (39).

Ona voli borilačke sportove. Zbog sina, viceprvaka Hrvatske u boksu.

- Hokej mi je vratio vjeru u sport – mijenja temu Brkić Žagar.

- Mi koji smo nekad navijali za Cibonu jedva smo dočekali nešto kao Medveščak. Navija se bez obzira na rezultat, atmosfera je sportska, a plješće se i suparnicima. Nadam se da se to neće izvitoperiti. Medveščak ni jedna žena ne gleda zbog tijela.

- Ispada da su, nakon što rezultata nije bilo, tijela postala važna?

- Recimo. Ali da se ne lažemo, kako rezultati postaju bolji, tako se i računi sportaša podebljavaju, a onda raste i interes žena za neki sport. Zato imaš sportaše i nogometaše – kaže Brkić Žagar.

- Vaterpolisti nemaju para, ali su svi super dečki. Uspješni, a skromni. Kao i veslači i rukometaši, pravi uzor za djecu – kaže Mirjana Marohnić (42).

- Jeste li ikad gledali sport čiji su rezultati stvarali takav ushit da su novac i tijela bili nevažni?

- Uh, ona vaterpolska utakmica koja se produljila u nedogled... – prva odgovara Brkić Žagar.

- Jugoslavija – Italija, 1986. godina, Milanović u posljednjoj sekundi – rekoh.

- Da, ta! A tijekom utakmice Hrvatska – Njemačka 19‘98. u Francuskoj izašla sam iz kuće. Nisam mogla podnijeti napetost.

- Zadnjih nekoliko Cro Copovih mečeva. Uh, koliko tuge – kaže Vranješ. Na kraju su proradili majčinski instinkti. Gordanino dijete trenira plivanje. Sport su odabrali roditelji jer je još premalo da bira samostalno.

- Sve to treba gledati kroz zdravlje. I sva su djeca sportaši zlatna. Ne samo osvajači medalja nego i rekreativci. Sve su to krasna djeca. Svoju djecu potičem da budu rekreativci, a ne profići, jer je u profesionalizmu previše muke, ali i krvi - kaže Marohnić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vozi_misko 06.02.2011.

    Žene su carice... ne treba im galom alkohola i testosterona da bi pogledale tekmu, one gledaju srcem i tako i navijaju... moja žena mi je najbolje društvo kad je sport u pitanju!

  • Filip_u 04.02.2011.

    ne gledaju zbog muskih tijela ili zato jel ih to zanima nego gledaju zato jel svi idu to gledat pa misle da je to in pa onda i one otidu , a nemaju pojma o pravilima i vecinu utakmice gledaju ko je jos sve doso od poznatih a na kraju mozda zapamte rezultat

Komentiraj...
Vidi sve komentare