To je to što me zanima!

Birtija: I Ćiru su tjerali prije Francuske, imao je malo sreće

OPTIMIST Hrvatska će se plasirati na Europsko prvenstvo i dogurati najmanje do četvrtfinala. U šali rečeno, osjećam da mi je dužnost kladiti se na polufinale
Vidi originalni članak

Budimo razumni, ključno po čemu se “Bilić najveći na svijetu” razlikuje od “Bilića kojeg proklinje pola države” je sreća. Nije ova naša repka bila ništa posebno pobjeđujući Englesku kod kuće jer ona svijeća jedanput u dvadeset godina padne napadaču na glavu, a krtičnjaci su još rjeđi. Da je ta utakmica završila 2-0 ili 3-0 za Englesku, to ne bi bilo čudno. Super je bilo pobijediti u Engleskoj, ali u Londonu smo igrali protiv dezorijentirane i prilično grogirane Engleske.

Na jedan jedini dan budimo malo realni. Hrvatska se jedva plasirala u Francusku, gdje je pobijedila slabašnu Jamajku, Japan jedva, od Argentine je izgubila, onda je Aljoša pa’ kad je tribalo, a išlo nam je na ruku što je Francuska u polufinalu radije htjela Hrvatsku nego Njemačku, čiji su navijači napravili sranje. 

Budimo realni, Modrić možda nikad neće biti ni pola Bobana ni Prosinečkog, da je itko od centarfora kadar biti pola Šukera, to bi se odavno vidjelo, Jarni je izmislio nogomet ne samo za Bilićevu obranu nego i za dosta veznih i napadača, i da ne nabrajam dalje. No uza sve to, Ćiro nikad ne bi od pedera postao heroj nacije da nije imao malo sreće. A isto je i s Bilićem. Doista je legitimno, ovisno o ishodu utakmica, ispucavati frustracije na izborniku i igračima ili padati u trans. I zato, baš zato što je legitimno, ne zazivam razum na više nego na jedan jedini dan.

Međutim, taj isti razum kaže ne samo da je današnja Hrvatska bolja od Grčke nego da je Hrvatska bolja od same sebe. Hrvatska još nije odigrala svoje najbolje utakmice, niti ih je “odigrao” Bilić sa svojim stožerom. Kladim se na Bilića i dečke i mislim da će mnogima uskoro biti vrlo neugodno zbog ponašanja u prošlosti. Svatko može biti u krizi, i kriza može potrajati. Ali kvaliteta prije ili kasnije mora “proraditi”. Proći ćemo Tursku.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zanetti4-os 15.10.2011.

    to su sve preplacene guzice,neka se ugledaju na Miroslava Klosea,covjek sa 33 godine na leđima kada vidi da nemaoze igrati u bayernu a samim time gubi mjesto u reprezentaciji odlazi u lazio gdje je u prvih 11 samo da moze igrati za elf.naklon do poda majstore.

  • fnatic_zg 14.10.2011.

    Sve cemo vidjeti nakon te 2 utakmice s Turskom. Ako i tada padnemo "bez ispaljenog metka", mislim da nije prebahato ili preuranjeno govoriti o smjeni generacija, jer ako ne pokazemo ni tada zelju za osvetom, i to Turcima koji su nam lako moguce sjebali osvajanje eura 2008 ili barem finale, onda trenutna ekipa ne zasluzuje nositi dres reprezentacije. A mislim da konkretno za ove 2 utakmice im ni ne treba trener, a ni 5 Cire Blazevica, samo im treba pokazati film ili slike s terena nakon te tekme 2008....

  • mangart 14.10.2011.

    gospodine Birtiću, kod vas cijenim što "pratite" svoj članak, pročitate komentare naroda, pa čak i odgovorite na pokoji komentar. i to mi se sviđa, za razliku od nekih koji nešto načrčkaju i zaborave da su to ikad napisali (npr.židak u jutarnjem)

Komentiraj...
Vidi sve komentare