To je to što me zanima!

BIRTIJA: Rekoh Šimiću, ej, 90 posto ljudi za tebe, njih se boj!

Lako je danas biti protiv Mamića i za fine dečke. I krasna je strast za mijenjanjem nogometa na bolje, ali što najviše možeš postići ako više Hrvata navija za Barcelonu nego za Dinamo ili Hajduk?
Vidi originalni članak

OK, za Šimića i ekipu sam. Ali sjedoh s njim, a znamo se sto godina, i rekoh mu da mislim da je Šukerova pobjeda i prije skupštine najbolji ishod za Šimića i njegovu klapu. I da ne vidim načina da, postane li Šimić predsjednik HNS-a, izbjegne katran i perje.

Ili, hajde, jedva ga vidim. I da su pravi pobjednici izbora za predsjednika Saveza Boban i Jeličić. Prvi jer je na poziciji, a daleko, drugi jer ga svi vole, a on ne odgovara za rezultat. Makedonci mi ispričali…

Pančev je htio biti predsjednik saveza.

Dva mjeseca se oni natezali hoće li glasanje biti tajno ili javno. Pošto kupio, po to i prodajem, znajući da “imaju” delegate, zavlačili oni njega dva mjeseca.

Na kraju je glasanje bilo javno. Jedan nula za Pančeva, pa jedan jedan. Dva jedan za Pančeva, pa dva dva. Pa tri dva za staru kancelarijsku gardu, pa četiri dva, pa sedam dva… Sjećam li se dobro, negdje na deset prema dva je izašao iz dvorane.

Šimić je adutirao ogromnom podrškom javnosti. Mene je zanimalo kako on i društvo misle dobiti podršku ovih koji odlučuju. Ako im Mamić i Šuker nešto daju, daj da vidimo što je to. Možete li im dati nešto bolje? Nešto bolje od pritiska javnosti i politike? I onda mu rekoh, ovih 90 posto što su za tebe i ekipu, oni su ti najveći problem. Njih se boj.

Lako je danas biti protiv Mamića, a za fine dečke. I krasna je strast za mijenjanjem nogometa na bolje, ali što najviše možeš postići ako više Hrvata navija za Barcelonu nego za Dinamo ili Hajduk? OK, možeš nešto napraviti od lige i vratiti reprezentaciju navijačima. Ali prvi penal protiv Hajduka će vam oprostiti. Drugi? Teško je reći bi li gore prošao ti ili Pletikosa.

Prva sumnja da Pero igra u repki samo da ga neki menadžer utrži? Pakao. Velika carstva su propadala, naprosto su se urušavala, pa će i Mamić prije ili poslije pasti. Sam od sebe.

Šimić u ovom trenutku ima najbolju poziciju za preuzimanje HNS-a. Navijam za Šimića. Ali da mi je brat, navijao bih da se elegantno povuče iz igre u kojoj nagrada nije vrijedna reputacijskog rizika.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • hrgonus 09.12.2017.

    Kad ovaj birtic napise clanak, bez glave i repa, mene odmah potjera na wc...

  • marinr 09.12.2017.

    Pravi navijači iz Splita su pod velikim terorom huligana, ali najgore je u tome što pojedini novinarčići "drže svijeću" huliganima.

  • hyndaii 09.12.2017.

    Kojih 90% ? Po kupljenim novinarima.Ja isto pitam ljude i kada spomenem Šimića počmu se smijati.Da je bio Boban,druga priča.Ali Šimić????Ha ha,pa taj ne zna 2 glagola sastaviti.To je opća ocjena.A ne novinarsko pumpanje i laganje po direktivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare