To je to što me zanima!

Igor Bišćan: Čast je bila igrati s najvećim u povijesti ''redsa''

Sjajno je bilo igrati s njim. Obilježio je posljednjih 15-ak godina ovog velikog kluba. Iako nije najtrofejniji igrač u povijesti Liverpoola, za mene je najveći, kaže Bišćan
Vidi originalni članak

Steven Gerrard (34) će 16. svibnja protiv Crystal Palacea posljednji put na Anfield Roadu istrčati u dresu Liverpoola. Bit će to tužan dan za milijune navijača “redsa” diljem svijeta, ali i za one kojima Liverpool nije omiljen. Jer Gerrard je ipak nogometna ikona.

- Bila je to moja najteža odluka u životu o kojoj smo se i obitelj i ja dugo mučili. Objavljujem ovo sad kako trenera i momčad ne bi ometale priče i nagađanja o mojoj budućnosti. A do posljednjeg sučeva zvižduka ove sezone bit ću do kraja predan klubu, kao što sam bio sve ove godine - rekao je legendarni kapetan Liverpoola.

Kad je počeo strahovao je da zbog visine neće uspjeti

U klub je došao kao klinac, još s devet godina. Za prvu je momčad debitirao 1998., a u klubu je već 26 godina.

- Kad dođete u Liverpool, vidite Stevena i tek onda shvatite koliko je velika stvar igrati u ovom klubu. On je nama više od kapetana - kaže Dejan Lovren koji će još pet mjeseci dijeliti svlačionicu s velikim majstorom veznog reda.

A svlačionicu je s Gerrardom pet godina dijelio i još jedan naš igrač, Igor Bišćan.

- Znam da je za sve navijače ovo veliki šok. Trebat će proći mnogo da se ponovno pojavi netko poput Stevena - počeo je Bišćan i nastavio:

- Sjajno je bilo igrati s njim. Obilježio je posljednjih 15-ak godina ovog velikog kluba. Iako nije najtrofejniji igrač u povijesti Liverpoola, za mene je ipak najveći.

Kapetan 11 godina

Sigurno je da Gerrard karijeru neće završiti u Engleskoj. Odradit će još možda sezonu-dvije, i to vjerojatno u Americi. Žele ga New York Red Bullsi, ali i LA Galaxy. Pamti se njegov naslov europskog prvaka s “redsima” u Istanbulu 2005., ali ipak s Anfielda odlazi dijelom neobavljena posla. Takva igračina, takav majstor, a nikad nije bio engleski prvak. To je baš nogometna tragedija, a lani je “redse” njegova pogreška stajala naslova. To će ga sigurno pratiti ostatak života.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • tomicalomica 03.01.2015.

    Sada ocekujem s pravom jedan clanak od Gerarda posvecen Biscanu I to u stilu da mu je bila cast ( Gerard ) igrat sa takvim asom poput Biscana jednim od ponajboljih stopera redsa i premiershipa u njegovoj eri

  • HERCULES_2 03.01.2015.

    Ogromno cijenim te igrače koji posvete karijeru jednom klubu.Za ronalda mogu pričati da je najbolji,ali on je šaltan igrač.Messi ako ne ode nikad nigdje za svoje prave karijere, će definitivno biti moj daleko daleko najbolji igrač svih vremena.Ne pravi probleme van terena,ne kurči se,ne hoda po pisti kao mnogi menekeni ped...I najvažnije,rastura i kad je u najlošijoj formi.No uvijek su nekako napadači najcjenjeniji,možda bas zbog tih golova koji se pamte...

  • kakdanebi 03.01.2015.

    "Cut my veins open and I bleed Liverpool red"

Komentiraj...
Vidi sve komentare