To je to što me zanima!

Bit će teško: Hrvatska U-19 je izvukla najgoru skupinu na EP

Prvenstvo će se održati od 11. do 24. srpnja, a nakon grupne faze u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Četiri polufinalista izborit će nastup na SP-u 2017. godine
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina saznala je s kim će biti u skupini B na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska je izvukla Nizozemsku, Francusku i Englesku.

- Dobili smo jaku skupinu i jako motivirajuće suparnike. Engleska je u Elitnom kolu izbacila Španjolsku, a s njome smo igrali i protekle godine u rujnu te znamo koliko je to fizički moćna momčad. Francuzi su, pak, Elitno kolo završili sa sve tri pobjede i bez primljenog gola. Skupina je dobra i možda je bolje za nas da se radi o jakim protivnicima, budući da se prema nekim našim prijašnjim iskustvima pokazalo da nas jači suparnici dodatno motiviraju - prokomentirao je za HNS skupinu izbornik Ferdo Milin.

Prvenstvo će se održati od 11. do 24. srpnja, a nakon grupne faze u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Četiri polufinalista, kao i pobjednik utakmice doigravanja između trećeplasiranih momčadi, izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2017. godine. Spomenimo i kako će na EP-u biti samo dvije skupine po četiri momčadi.

- S obzirom na imena i tradiciju suparničkih reprezentacija očekujem da će nas možda lagano podcijeniti, budući da mi imamo dosta igrača iz 1998. godišta. No, mi ćemo se spremiti najbolje što možemo i pokušat ćemo ostvariti naš temeljni cilj na Europskom prvenstvu, a to je da budemo među najboljih pet reprezentacija u Europi - dodao je Milin.

U skupini A igraju Njemačka, Italija, Austrija i Portugal. Branitelj naslova Španjolska se nije uspjela kvalificirati na Euro.

Hrvatska će 12. srpnja u Heidenheimu igrati protiv Nizozemske, 15. srpnja u Ulmu protiv Francuske te 18. srpnja u Heidenheimu protiv Engleske.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • DrSakiman 14.04.2016.

    a tko je slab u drugoj?

  • kbr 13.04.2016.

    ma kakva najteža, mislim da je ždrijeb baš dobar. jedinu opasnost vidim od francuza, oni znaju bit zeznuti u mlađim kategorijama, ali mislim da smo mi ipak kvalitetniji

  • srakar 13.04.2016.

    mislim da su englezi, francuzi i nizozemci izvukli najgoru skupinu, mi so najjači a ostali se nek potuku za drugo mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare