To je to što me zanima!

Bitka za četvrtfinale i olimpijske kvalifikacije! Evo gdje gledati ključnu utakmicu rukometašica

Našim rukometašicama za prolaz u četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija treba pobjeda, uz poguranac Šveđanki koje ne smiju izgubiti izgubiti od Crne Gore. A dalje možemo i s remijem!
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas od 18 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva. Protivnice "kraljicama šoka" bit će Mađarska koja nema nikakve šanse za plasman u četvrtfinale, ali bi pobjedom izborila olimpijske kvalifikacije. Dakle, i Mađarice imaju veliki motiv.

Što nam treba za četvrtfinale?

Našim rukometašicama za prolaz u četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija treba pobjeda, uz poguranac Šveđanki koje ne smiju izgubiti izgubiti od Crne Gore u kasnijem terminu (20.30). Također, Hrvatska može proći dalje i uz remi zbog boljeg međusobnog omjera, ali u tom slučaju Švedska mora pobijediti Crnu Goru. Porazom od Mađarske ispadamo iz svih kombinacija za prolazak skupine.

LOV NA ČETVRTFINALE 'Kamerun je najbolje zaboraviti, Mađarice dobro znamo, a napad će nam otključati četvrtifnale'

- Igramo s Mađaricama, koje ne mogu u četvrtfinale, ali bi pobjedom protiv nas izborile olimpijske kvalifikacije. Dakle, i one imaju veliki motiv, igraju potpuno drugačije od Crnogorki, brze su i igraju na polukontre - kazao je hrvatski izbornik Ivica Obrvan.

Hrvatska i Mađarska do sada su na velikim natjecanjima igrale sedam puta. Hrvatska je slavila u četiri susreta i to sve na europskim prvenstvima, a od tri poraza, dva su bila na svjetskim prvenstvima, te jedan na europskoj smotri. 

ŠOKA NA OPORAVKU Šoštarić za 24sata: Moje cure gledao sam i u bolnici. Kada igraju, vičem na TV, suce, sebe

Gdje gledati Hrvatska - Mađarska?

Prijenos ključne utakmice naših rukometašica iz Gothenburga možete gledati na TV programu "RTL Kockica" s početkom u 18 sati.

Kalkulacije za četvrtfinale

Šveđanke, koje nas moraju pogurati protiv Crnogorki (pobjedom ili remijem), osigurale su plasman u četvrtfinale s vodećeg mjesta u grupi, dok se Hrvatska i Crna Gora bore za drugo mjesto koje vodi u sljedeću fazu. Prođemo li skupinu, u četvrtfinalu ćemo igrati protiv pobjednika grupe III, odnosno Njemačke ili Danske koje se susreću danas od 20.30. Njemicama je za prvo mjesto dovoljan i remi.

Dva četvrtfinalna para već su potvrđena. To su Francuska - Češka i Nizozemska - Norveška, koje su u našem dijelu ždrijeba, odnosno potencijalni protivnici u polufinalu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Bomba-rder 11.12.2023.

    Bitka zavrsila vrlo, vrlo lose. Zali Boze.

  • milokliz22cm 11.12.2023.

    idemo cure samo jakoooo.

  • zelkan 11.12.2023.

    Ma to će javna Tv prenositi,sramotno za što se plaća pretplata da bi uhljebi plaćali Stankovića,neke kuhare,gobca i ekipu,a nemaju ni za bilo koji nastup hrvatskih ekipa.Treba to pod hitno ukinuti i dati novac sirotinji i djeci za lijekove

Komentiraj...
Vidi sve komentare