To je to što me zanima!

Bivša zvijezda Serie A mora u zatvor: Surađivao je s mafijom

Fabrizio Miccoli dočekao je konačno presudu nakon što je uz pomoć šefa mafije u Palermu mafijaškim metodama pokušao iznuditi 12.000 eura od Andre Graffagninija, inače gazde jednog noćnog kluba
Vidi originalni članak

Bivši reprezentativac Italije i igrač Juventusa Fabrizio Miccoli (40) prije 15 godina bio je na samom vrhu karijere, a sada ga čeka zatvor bez mogućnosti žalbe, piše talijanski list Gazzetta dello Sport. 

POGLEDAJTE VIDEO: Fabrizio Miccoli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog reketarenja novca, sud u Cassazioneu Miccolija je osudio na zatvorsku kaznu od tri i pol godine, a bivši nogometaš će uz pomoć odvjetnika izabrati zatvor u kojem će služiti kaznu.

Miccoli se isticao brzinom i preciznim udarcima, ali po završetku karijere počeo se baviti kriminalnim radnjama te je napravio silnu iznudu novca uz pomoć šefa mafije u Palermu Maura Laucirelle koji je osuđen na sedam godina zatvora. 

Naime, Miccoli je prije deset godina mafijaškim metodama pokušao iznuditi 12.000 eura od Andre Graffagninija, inače gazde jednog noćnog kluba, a na snimkama koje su isplivale u javnost moglo se čuti kako je vrijeđao i Giovannija Falconea, suca kojeg je 1992. ubila talijanska mafija.

Miccoli se na sudu pokajao za počinjena djela rekavši u svoju obranu kako nije znao da je njegov prijatelj Lauricella mafijaš, ali sud ga je ipak proglasio krivim. 

Tijekom karijere igrao je za Casarano, Ternanu, Juventus, Perugiu, Fiorentinu, Benficu, Palermo, Lecce i Birkirkaru. Karijeru je završio 2015. godine na Malti gdje je igrao za Birkirkaru, a vrhunac karijere doživio je u Palermu gdje je od 2007. do 2013. zabio 74 gola u 165 utakmica. U dresu Italije nastupio je deset puta i zabio dva gola. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nokia1 24.11.2021.

    Pa italija je poznata po mafiji, a kaznjavaju ovog igraca, koji je sitna riba.

  • fenjeri 24.11.2021.

    E ovo mi nije jasno. Znaci zaradis velike pare u zivotu i onda ti to nije dosta i ti ides iznudivati od drugih?? Pa cemu tolika lakomost???

Komentiraj...
Vidi sve komentare