To je to što me zanima!

Bivšeg igrača Reala uhitili su pred ženom: Kuća puna novca

Španjolska policija objavila je snimku uhićenja bivšeg Realovog braniča Raula Brava koji je s koferom u ruci pokušao napustiti stan. Odmah su mu stavili lisice, a uhićen je pred očima supruge
Vidi originalni članak

Bivši nogometaš Real Madrida Raul Bravo (38) našao se u velikim problemima. Sumnjiči ga se za sudjelovanje u velikoj aferi namještanja utakmica u Španjolskoj. Smatraju ga čak vođom cijele organizacije, a policija je izvršila pretres njegovog luksuznog doma.

Španjolska policija objavila je snimku uhićenja bivšeg Realovog braniča koji je s koferom u ruci pokušao napustiti stan. Odmah su mu stavili lisice, a uhićen je pred očima supruge, nakon čega su mu pretresli stan.

Pronađeno je nekoliko svežnjeva novčanica s po 20 i 50 eura, a ono što je iznenadilo istražitelje je i enormni broj tenisica.

Uz Brava, sumnjiče se i Borja Fernández (38) iz Valladolida, Carlos Aranda (38) koji je igrao za brojne prvoligaške i drugoligaške klubove, Samuel Sáiz (28) iz Leedsa na posudbi u Getafeu i Iñigo López (36) iz Deportiva koji je igrao u Huesci.

Huesca je najupleteniji klub u namještanje jer su privedeni i predsjednik Agustín Lasaos te šef liječničke službe Juan Carlos Galinda.

Kako namještanje utakmica funkcionira u praksi?

Ključne osobe za provođenje takve kriminalne radnje obično su golman, stoperi i kapetan. Posrednici za dogovor najčešće budu igrači koji su blizu mirovine ili su se već umirovili, koji imaju kontakte u svlačionici od kojih računaju da čuvaju tajnu i provedu dogovor u djelo.

NOGOMETNI KRIMINAL U ŠPANJOLSKOJ Kako se namješta? Treba vam netko iskusan i nekoliko igrača

Novčane uplate dijele se na dva - prva obično sjeda na ruke prije utakmice, a druga nakon nje, ispuni li se ishod koji je dogovoren, piše Marca. A novac, dakako, dobivaju masovnim uplatama na dogovoreni ishod u nekoj kladionici.

- Prvi je korak prevencija. Posjetili smo sve svlačionice klubova prve i druge lige, ženske lige kao i futsalske lige. Na radionicama smo im objasnili što se ne smije raditi i dali im upute kako reagirati ako se nađu u takvoj situaciji - rekao je Iñaki Arbea, službenik za integritet natjecanja La Lige.

Namještanje utakmica obično uključuje momčadi koje se bore za napredovanje u višu ligu, izbjegavanje ispadanja ili plasman u europska natjecanja.

SKANDAL Namještaljke u Španjolskoj! Uhićen bivši igrač Real Madrida

Sustav TYCHE, kojega koriste analitičari La Lige, nadgleda sve uplate na utakmice u svim kladionicama. 

Spomenuta tehnologija ima sustav upozoravanja od 0 do 5. Kad kladioničarska aktivnost prijeđe dvojku, upali se alarm. To je bio slučaj u utakmici Huesce i Gimnastica iz Tarragone, kad je varirao između četvorke i petice!

Odjel za integritet La Lige provjerava informacije koje ukazuju na moguće namještanje utakmice i, prema potrebi, prosljeđuje ih policiji. U nekoliko navrata tako su spriječili namještanje prije odigravanja utakmice.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dudlac111 30.05.2019.

    Jel to Jasmin Agić ili Miljenko Mumlek

  • sena2 29.05.2019.

    Zar bivsi igrac lakrdije pa da namjesta?Ma nemoguce!!

  • 29.05.2019.

    Samo kada isti klubovi teniseri i ostali igraju za kladionoce onda je to ok....a njima cim uzmu 100 eura pali se alarm..ako im je lose zasto ne zatvore firmu.koliko love imaju neka objave.mozzart uzme nekoliko miliona svaki vikend.a ostale svetske online divove ne treba ni komentarisati.jaci su od drzave,sponzorisu fusbalske klubove,gde ces veceg sukoba interesa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare